Ο… «νεκροθάφτης» του ΣΥΡΙΖΑ!

o-nekrothaftis-tou-suriza.png

Αλλά σίγουρα σε βάρος της Αριστεράς. Σε όλες τις εκδοχές της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παθαίνει «καθίζηση», αλλά… το ίδιο παθαίνουν και τα μικρά ακροαριστερά κομματίδια, ενώ το ΚΚΕ κερδίζει λίγα πράγματα.

Πολλοί παλαιοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πάνε σε αποχή. Και πολλοί παλαιότεροι ψηφοφόροι της ΝΔ που έκαναν αποχή επί δέκα-δώδεκα χρόνια, τώρα προσέρχονται και ψηφίζουν ΝΔ.

Η μεταστροφή που έχει γίνει στις τάσεις του εκλογικού σώματος είναι όντως πολύ μεγάλη! Αλλά δεν έχει συνειδητοποιηθεί ακόμα. Από κανένα εδώ που τα λέμε.

Συμπέρασμα πρώτο:

  • –Έχουμε ένα Παγκόσμιο σκηνικό, όπου η Κεντροαριστερά συρρικνώνεται με πρωτοφανή τρόπο.
  • –Έχουμε ένα Ελληνικό σκηνικό όπου τα κυρίαρχα «αντί-δεξιά» στερεότυπα των τελευταίων δεκαετιών, δίνουν τη θέση τους σε «αντί-αριστερά» στερεότυπα.

Έχουμε ανατροπές εγχώριες και διεθνείς, πολιτικές και ιδεολογικές και εκλογικές παντού – όχι υπέρ της Κεντροδεξιάς, αλλά – όλες σε βάρος της Κεντροαριστεράς!

Και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να παρηγορηθεί πια, ότι θα γίνει… «κυρίαρχη δύναμη» στο χώρο της Κεντροαριστεράς – που καταρρέει παντού!

Και για να έλθουμε και στα πιο προφανή:

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει μερικές μονάδες ακόμα (πράγμα που το φοβούνται και το πιθανολογούν πια ανοικτά ακόμα και ηγετικά στελέχη του) – πολύ περισσότερο αν πέσει στο 20 ή και λίγο κάτω από το 20%,ενώ το ΚΙΝΑΛ κερδίσει έστω και λίγα, τότε η δυναμική στο χώρο της ήδη χειμαζόμενης Κεντροαριστεράς μπορεί να ανατραπεί.

Πολύ περισσότερο που μόλις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, πρώτον θα αρχίσουν οι μεγάλες γκρίνιες στο εσωτερικό του, και δεύτερον θα ανοίξουν και οι φάκελοι των σκανδάλων που διέπραξε! Τα οποία και να ήθελε η επόμενη κυβέρνηση να αποσιωπήσει, δεν κρύβονται πια.

Κι έτσι θα μπούμε σε μια νέα φάση δημιουργίας νέων κομμάτων στο χώρο της (φθίνουσας) Κεντροαριστεράς.

Πιο σοβαρών από το ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο βεβαρημένων από τις (πολλές) αμαρτίες του. Μερικές εκ των οποίων θα αφήσουν άφωνους ακόμα και τους πιο «χοντρόπετσους».

Η ΝΔ – και πολύ σωστά – θέλει «να ενώσει» την Ελληνική κοινωνία μετά από τέσσερα χρόνια τοξικής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πλευρά, δεν έχει καμία όρεξη και δεν μπορεί να κρύψει κάτω από το χαλί όζουσες υποθέσεις σκανδάλων, αληθινά πρωτοφανείς, που έτσι κι αλλιώς θα έλθουν στην επιφάνεια.

Εντάξει, υπήρξε και ο Άκης στο παρελθόν, που πλήρωσε – υπήρξε και ο Μαντέλης – υπήρξαν και άλλοι που δεν πλήρωσαν αλλά εδώ όσα συνέβησαν επί ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνούν κατά πολύ όλους τους «προηγούμενους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αντέξει ούτε την εσωτερική αμφισβήτηση που θα ξεσπάσει μετά, ούτε όσα θα βγουν στη φόρα όταν αποκαλυφθούν τα έργα και οι ημέρες του. Και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει αυτό που είναι προϋπόθεση για κάθε κόμμα εξουσίας το μέλλον. Να διατυπώσει πλατφόρμα μεταρρυθμίσεων!

Δύο στοιχεία μόνο επ’ αυτού:

–Τα τρία χρόνια πριν έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, επί διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, η Ελλάδα ανέβηκε 42-45 θέσεις στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας (με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΟΟΣΑ)!

Γι’ αυτό το 2014 όλοι οι διεθνείς Οργανισμοί περίμεναν την Ελλάδα να έχει πολύ μεγάλες αναπτυξιακές επιδόσεις.

Ποτέ στο παρελθόν μια χώρα δεν κατάφερε τέτοιο άλμα ανταγωνιστικότητας σε τόσο λίγο χρόνο.

Ήλθε όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και τα ματαίωσε όλα! Ανέτρεψε ή βάλτωσε τις μεταρρυθμίσεις. Κι έτσι στην τετραετία ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα έχασε καμιά 20αριά θέσεις στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας! Πολύ σπάνια χώρα χάνει τόσο πολύ μέσα σε τόσο μικρό διάστημα.

Στο άμεσο και απώτερο μέλλον, ρόλο και λόγο ύπαρξης θα έχουν κόμματα που προωθούν φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις. Όχι κόμματα που τις ματαιώνουν, κρατώντας τη χώρα παγιδευμένη στα ερείπια του κρατισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σμπαραλιαστεί όχι μόνο από το εκλογικό αποτέλεσμα (το προχθεσινό και το άλλο που επίκειται), αλλά κυρίως γιατί πάει κόντρα στο ρεύμα της Ιστορίας, που έρχεται ορμητικά κατά πάνω του.

Ο νεκροθάφτης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ίδια η Ιστορία!

Και άργησε εδώ που τα λέμε…

http://www.antinews.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top