Πανσερραικός : Στις 23 Ιουλίου η νέα δικάσιμος για διορισμό εκκαθαριστών

watermarked-44065086_1884857721630178_8333568878865022976_n-960x580-1.jpg

Για την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 ορίστηκε η νέα δικάσιμος για διορισμό εκκαθαριστών της ΠΑΕ Πανσερραϊκός.

Η εκδίκαση στο Μονομελές πρωτοδικείο Σερρών της αίτησης  του ερασιτέχνη Πανσερραϊκού, για να οριστούν οι προτεινόμενοι από τον Ερασιτέχνη Πανσερραϊκό  εκκαθαριστές  για τη λύση της παλιάς Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας προκειμένου αυτή να εισέλθει στο στάδιο της εκκαθάρισης ήταν προγραμματισμένη για τις 7 Ιουνίου αλλά αυτό δεν έγινε λόγω της αναστολής των εργασιών των δικαστηρίων εξαιτίας των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο εκπρόσωπος του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού σε αυτή την πολύ σημαντική διαδικασία,  ο νομικός Σπύρος Χριστοφορίδης κατάφερε να πάρει κατά προτίμηση δικάσιμο για τις 23 Ιουλίου για να κερδίσουν οι «κόκκινοι» πολύτιμο χρόνο (έχει χαθεί ήδη αρκετός) αφού αν δεν γινόταν αυτό τότε η εκδίκαση της υπόθεσης θα πήγαινε για τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ο έμπειρος νομικός Σπύρος Χριστοφορίδης είχε δώσει συνέντευξη στην ΕΡΤ Σερρών τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 και είχε εξηγήσει τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν για την εκκαθάριση.

Ο Σπύρος Χριστοφορίδης είχε πει στις 20 Μαΐου 2019 στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών:

«Εκείνο που είχε μείνει τελματωμένο εδώ και καιρό ήταν ο διορισμός εκκαθαριστών. Δηλαδή η εταιρεία, όπως όλες οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ όταν υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία τίθενται αυτοδίκαιος εκ του νόμου σε εκκαθάριση με ενέργεια της Football league ή της διοργανώτριας αρχής αλλά αν δεν διοριστούν εκκαθαριστές δεν ξεκινάει καμία διαδικασία είτε αυτή αφορά τη διανομή του ενεργητικού και του παθητικού είτε αφορά την κατάρτιση ισολογισμού για την εκκαθάριση κ.ο.κ.  Εκείνο που με ενέργειες του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού φαίνεται ότι μπαίνει σε μια σειρά αφού το δικαστήριο έχει οριστεί σύντομα, στις 7 Ιουνίου (πλέον στις 23 Ιουλίου) είναι ότι ζητείτε πλέον δικαστικά από το Πρωτοδικείο Σερρών να οριστούν οι προτεινόμενοι από τον Ερασιτέχνη Πανσερραϊκό (τουλάχιστον) δύο εκκαθαριστές όπως προβλέπει το καταστατικό έτσι ώστε να αποτυπωθεί το συντομότερο η όποια περιουσία υπάρχει στην παλιά ΠΑΕ και κυρίως τα χρέη που υπάρχουν και χρήζουν διευθέτησης σε περίπτωση που ο Πανσερραϊκός επανέλθει, εύχομαι το συντομότερο δυνατό, στα σαλόνια των επαγγελματικών κατηγόριων έτσι ώστε η εκκαθάριση κατά αρχάς να ξεκινήσει και να αν είναι δυνατόν να περατωθεί. Εκείνο που έχει αλλάξει σε σχέση με προηγούμενες διαδικασίες εκκαθάρισης τις οποίες χειρίστηκα σε επαγγελματικές ομάδες είναι ότι πλέον με το νέο νόμο τα χρέη δεν διαγράφονται, δηλαδή θα κληθεί ο Πανσερραϊκός όταν ξανά συστήσει ΠΑΕ  τμήμα των χρεών ανάλογα με το είδος αυτών, υπάρχει πρόβλεψη στο Νόμο όπως τροποποιήθηκε πέρυσι, να τα καταβάλει ή να τα ρυθμίσει σε κάθε περίπτωση. Μιλάμε για το ήμισυ των απαιτήσεων αναφορικά σε ιδιώτες (ποδοσφαιριστές, προπονητές, τρίτους, προμηθευτές κ.α)  και κάποιο μέρος αυτών αναφορικά με το δημόσιο και το IKA».

-Για το λόγο που πρέπει να πάει δικαστικά:

«Γιατί δεν κατέστη εφικτό έως τώρα, αυτή είναι η ενημέρωση που έχω, από τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού, που προς τιμήν τους είμαστε σε μια σειρά επαφών από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, δεν κατέστη εφικτό να γίνει Γενική συνέλευση των μετόχων της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ, έτσι ώστε να οριστεί συναινετικά το δίδυμο των εκκαθαριστών που θα τρέξουν τη διαδικασία».

-Για τους μετόχους της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ. 

«Στο δικαστήριο προσεκλήθησαν οι μέτοχοι της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ. Υποχρεωτικά, πρέπει να καλείται η παλιά ΠΑΕ. Από εκεί και πέρα εκείνο που θα μπορούσαν από μόνοι τους να κάνουν, χωρίς εμπλοκή και του μικρομετόχου με ποσοστό 10 % όσο ορίζει ο Νόμος Ερασιτέχνη, θα ήταν να ορίσουν πριν καν τεθεί αυτοδικαίως από τη Football league, σε καθεστώς εκκαθάρισης την παλιά ΠΑΕ, να ορίσουν δύο εκκαθαριστές έτσι ώστε να μην περάσουν τόσοι μήνες χωρίς να έχει καταρχάς καταρτιστεί έστω καν ισολογισμός έναρξης της εκκαθάρισης, δηλαδή κοντολογίς να αποτυπωθούν τα χρέη, οι υποχρεώσεις και οι τυχών απαιτήσεις που έχει να εισπράττει η ΠΑΕ Πανσερραϊκός 1964. Αυτό δεν το έκαναν οπότε είναι μονόδρομος για τον Ερασιτέχνη Πανσερραϊκό που είναι εξ ορισμού ως «μάνα» του συλλόγου ο μέτοχος που ενδιαφέρεται για την έναρξη και κατά το δυνατόν την περάτωση της εκκαθάρισης προκειμένου όταν κληθεί η ΠΑΕ είτε αγωνιστικά είτε με την αναδιάρθρωση να στελεχώσει ξανά επαγγελματική ομάδα να μην είναι σκόπελος η εκκαθάριση, όπως είναι αυτή τη στιγμή. Φέρνω ένα παράδειγμα ρεαλιστικό, αν με την αναδιάρθρωση καλούνταν να ξανασυσταθεί ΠΑΕ Πανσερραϊκός θα υπήρχαν πρακτικά προβλήματα. Δεν θα μπορούσε να γίνει με άνεση,  θα χρειαζόταν να γίνουν άμεσα πολλές ενέργειες χωρίς πολυτέλεια χρόνου σε αντίθεση αν αυτή η διαδικασία ξεκινούσε πέρυσι το Μάιο».

-Το ότι πολλές ομάδες που δεν έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση εξασφάλισαν αδειοδότηση:

«Μεταξύ αυτών των ομάδων είναι και η ΠΑΕ Άρης που πήρε και Ευρωπαϊκή άδεια και δεν ξέρω αν και η ΑΕΚ έχει ολοκληρώσει την εκκαθάριση που αγωνίστηκε και στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση, το τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που καταδεικνύει η λειτουργία και της ΕΠΟ και της ΟΥΕΦΑ το σημαντικό είναι να ξεκινήσει η εκκαθάριση».

-Αν μπαίνουν τα πράγματα σε μια σειρά:

«Ναι, πήραμε δικάσιμο, έχουν βρεθεί εκκαθαριστές, συγκεντρώνεται το απαιτούμενο υλικό έτσι ώστε να μην χαθεί χρόνος μετά την έκδοση αποφάσεως, νομίζω ότι μπαίνουν τα πράγματα σε μια σειρά. Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη και του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι αποφασισμένοι και δίπλα μου σε ότι τους ζήτησα έως τώρα».

\

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ\

ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top