Επιμελητήριο Σερρών .Ημερίδα για τις οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και επιβατών

12507184_929539527124041_6690009173237913291_n.jpg

Ημερίδα με τίτλο «Εφαρμογή του Κανονισμού 561/2006 στις οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και επιβατών» οργανώνουν από κοινού το Εμποροβιομηχανικό, το Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, στις 10 το πρωί, στην Αίθουσα «Θεσσαλονίκη» του ΕΕΘ (Αριστοτέλους 27 – 1ος όροφος).

Στόχος των τριών Επιμελητηρίων είναι να ενημερώσουν τους επαγγελματίες των μεταφορών για έναν Κανονισμό που έχει άμεση ισχύ, χωρίς να απαιτείται η ενσωμάτωσή του στο εθνικό δίκαιο, και υπερισχύει κάθε αντίθετης διάταξης νόμου, διατάγματος και απόφασης για το ίδιο θέμα.
Ο Κανονισμός 561/2006 προβλέπει υποχρεώσεις τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους οδηγούς, οι παραβάσεις των οποίων διακρίνονται ανάλογα με το βαθμό σοβαρότητας τους στις κατηγορίες πολύ σοβαρή παράβαση, σοβαρή παράβαση και ελαφρά παράβαση.
Επίσης, θεσπίζει τους κανόνες που διέπουν το χρόνο οδήγησης, τα διαλείμματα και τις περιόδους ανάπαυσης των οδηγών που απασχολούνται στην οδική μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών με σκοπό την εναρμόνιση των όρων ανταγωνισμού μεταξύ των τρόπων χερσαίων μεταφορών, ιδιαίτερα στον οδικό τομέα, καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και της οδικής ασφάλειας.
Στην ημερίδα θα διατυπωθούν πλήρεις ορισμοί για όλους τους βασικούς όρους, προκειμένου να καθίσταται ευκολότερη η ερμηνεία και να διασφαλίζεται η ομοιόμορφη εφαρμογή του Κανονισμού τόσο από πλευράς των υπόχρεων μερών, όσο και από πλευράς υπηρεσιών ελέγχου. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλουν οι εισηγήσεις παραγόντων της Τροχαίας και του Υπουργείου Εργασίας, Νομικών και Επαγγελματιών, ενώ θα διεξαχθεί συζήτηση, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να θέσουν και να λύσουν τις απορίες τους.
* Όσα από τα Μέλη του Επιμελητηρίου Σερρών επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη πολύ-πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα, μπορούν για περισσότερες λεπτομέρειες να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2321099722.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top