Δήμος Βισαλτίας : Αφού γκρέμισαν οτι έχτισε η Αγγελική Μήκα .Τώρα διαμαρτύρονται

IMG-3ef693555f32a34e438fc55bb2b053e7-V.jpg

 Τραγική η κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον νομό Σερρών με τις πεταμένες άδειες συσκευασίες των φυτοφαρμάκων . Ενδεικτικό της κατάστασης το ρεπορταζ του ΔΙΚΤΥΟ από την περιοχή της Βισαλτίας . Αλλά έλα που θυμήθηκα και πάλι την φιλόδοξη προσπάθεια της τότε δημάρχου Νιγρίτας κ Αγγελικής Μήκα για το πρόγραμμα διαχείρισης των κενών συσκευασιών και το οποίο μετά από το 2010 εγκαταλείφθηκε . Έτσι για να τα θυμόμαστε και να ξέρουμε όταν έρχεται η ώρα τι ψηφίζουμε ( θυμίζω απλά οτι το 2010 στον β γύρο <<συνωμότησαν>> πολιτικά  άπαντες εναντίον της )

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟ

Κίνδυνος-θάνατος για τη δημόσια υγεία μέσα από τη συστηματική επιβάρυνση του περιβάλλοντος αποτελεί για όλη την χώρα, αλλά και για το νομό Σερρών το άλυτο μέχρι σήμερα πρόβλημα των ληγμένων φυτοφαρμάκων και των άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων που, αντί να πάνε στην ανακύκλωση αφού δεν έχει δημιουργηθεί ο μηχανισμός αυτός, καταλήγουν στις χωματερές και στα ρυάκια.

Στην Μαυροθάλασσα η κατάσταση είναι απογοητευτική αφού το σημείο συλλογής των άδειων συσκευασιών εχει μετατραπεί σε μια μικρή χωματερή.

Δυστυχώς για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχει ανάλογη νομοθεσία και για αυτό το λόγο οι αγρότες δεν ξέρουν τι να κάνουν και πως ακριβώς να διαχειριστούν το θέμα των αδειών συσκευασιών.

Σε δυσχερή θέση είναι και οι δήμοι οι οποίοι δεν ξέρουν τι ακριβώς να κάνουν.

Στην Μαυροθάλασσα παρότι έχει τοποθετηθεί κάδος απορριμμάτων έχει γεμίσει και οι αδιες συσκευασίες έχουν πλημμυρίσει το χώρο που χρησιμοποιούν οι αγρότες για να γεμίσουν νερό.

Ο αντιδήμαρχος Βισαλτίας Δημήτρης Κλιτσίδης  παραδέχτηκε μάλιστα στο φακό του Δίκτυο Τηλεόραση ότι κάποια στιγμή κατά το παρελθόν είχαν φτάσει στο σημείο να κάψουν τα άδεια μπουκάλια και να μολύνουν όλο το περιβάλλον.


Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top