Όμιλος Ορφέας Σερρώω : Συμμετοχή στο 54ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την ΄Ερευνα του Χορού

orfeas190719.jpg

Ο υπεύθυνος Λαογραφίας και Παράδοσης και του τμήματος εκμάθησης χορού, Χοροδιδάσκαλος και μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών, Ζερβίδης Χρήστος,  εκπροσώπησε τον Όμιλο στο 54ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την ΄Ερευνα του Χορού που διεξήχθη στην Αθήνα 26-30/06/2019.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο γεγονός στο χώρο της μελέτης του χορού. Προσεγγίζει όλες τις μορφές του χορού, τόσο καλλιτεχνικά όσο και επιστημονικά. Ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να παρουσιαστούν πρωτοποριακές εργασίες σε ένα μεγάλο κοινό επαγγελματιών, δασκάλων χορού, χορογράφων, ερευνητών, κριτικών και διοργανωτών. Τα Παγκόσμια Συνέδρια του CID παρακολουθούν κατά μέσο όρο 400 ειδικοί από 40 χώρες των 5 ηπείρων.

Διοργανώθηκε από το Χοροθέατρο «ΔΩΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ» και τα τμήματα Αθηνών και Πειραιώς του CID σε συνεργασία με την Εκτελεστική Γραμματεία του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής.

Το Πρόγραμμα περιλάμβανε:

  • Ανακοινώσεις πρωτότυπων ερευνητικών εργασιών με επιστημονική μεθοδολογία
  • Μαθήματα χορού
  • Παραστάσεις χορευτικών σχημάτων
  • Διαλέξεις, προβολές και συζητήσεις
  • Επισκέψεις σε σχετικούς χώρους, όπως Μουσεία ή Σχολές Χορού
  • Βραδιές όπου οι Σύνεδροι μπορούν να γνωριστούν καλύτερα.

Το Συνέδριο απευθυνόταν κυρίως σε άτομα που ασχολούνται συστηματικά με το χορό.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χρήστος Ζερβίδης: 

«Προσωπικά οφείλω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον Όμιλο «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών γι’ αυτήν την εμπειρία που έζησα για τη δεύτερη συνεχή χρονιά. Τιμή μου και μεγάλη χαρά ως υπεύθυνου των Χορευτικών Τμημάτων και μέλους του Δ.Σ. του Ομίλου στο Τμήμα Λαογραφίας και Παράδοση, αλλά και ως Χοροδιδασκάλου που εκπροσώπευσα αντάξια τον Όμιλο «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών σε αυτό το Συνέδριο γυρνώντας πίσω γεμάτος γνώσεις, εμπειρίες και τιμή βρισκόμενος στο Χοροθέατρο της «ΔΩΡΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ».

Ευχαριστώ θερμά από καρδιάς τον Πρόεδρο του Ομίλου, Κύριο Χαράλαμπο Φώτογλου, το Γενικό Γραμματέα του Ομίλου, Κύριο Πασχαλίδη Κωνσταντίνο και όλα τα μέλη του Δ.Σ. για όλες τις ενέργειες που έκαναν για να αντιπροσωπεύσω τον Όμιλο κάτω στην Αθήνα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Χορού.»

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top