Δήμος Σιντικής : Ολοκλήρωση της κατασκηνωτικής περιόδου της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου

giorti-lixis-3.jpg

Μέσα σε χαρούμενη και οικογενειακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης της Δ´ κατασκηνωτικής περιόδου αγοριών Γυμνασίου-Λυκείου στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Μακαρίου…

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκαν όλες οι κατασκηνωτικές περίοδοι για τη φετινή χρονιά στις εγκαταστάσεις του “Αποστόλου Παύλου”, και ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι κατά το μήνα Ιούλιο φιλοξενήθηκαν στην κατασκήνωση πάνω απο 500 παιδιά.

Παιδιά, τα οποία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν για λίγες μέρες στο φυσικό περιβάλλον, να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, να ενισχύσουν τους φιλικούς δεσμούς μεταξύ τους, να καλλιεργήσουν τη συνεργασία και την ομαδικότητα, κυρίως όμως να μπολιαστούν με το αίσθημα της αγάπης για την πατρίδα και το Χριστό.

“Είναι πολύ σημαντικό το πνευματικό έργο που επιτελείται στην κατασκήνωση, διότι τα παιδιά μέσα σε λίγες μέρες μαθαίνουν πολλά για την πίστη και την ιστορία μας, και μάλιστα σε μια εποχή πολύ δύσκολη”, είπε ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε εκφράζοντας τις πατρικές του ευχαριστίες πρωτίστως στους πνευματικούς καθοδηγητές της κατασκήνωσης, στον π. Διονύσιο Στυλιανίδη, στον π. Ιωάννη Καλαϊτζή και στον π. Αλέξιο Καρυπίδη, και δευτερευόντως σε όλα τα στελέχη για την βοήθεια και τη στήριξη που προσφέρουν εδώ και αρκετά χρόνια. Τέλος, ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη και όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή και τη συνεργασία, προτρέποντάς τους να αξιοποιήσουν όλα όσα έμαθαν στις μέρες της παραμονής τους στην κατασκήνωση, και ευχήθηκε σε όλους καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και καλή νέα σχολική χρονιά.

Πηγή: Romfea.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top