Πανσερραικός Μπάσκετ : ΌΧΙ στην Α1

watermarked-48384505_664136397315510_3863143484399550464_n-960x580.jpg

Τους λόγους που η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού απάντησε αρνητικά στην Ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης μετά την πρόσκληση που δέχθηκε από τη διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων για να αγωνιστεί στην Α1 εξήγησε ο Νίκος Τατιτζικίδης μιλώντας στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών.

Ο πολύπειρος προπονητής και διοικητικός παράγοντας της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού αναφέρθηκε σε τρεις λόγους που δεν επιτρέπουν στις «κόκκινες» να πάρουν μέρος στην κορυφαία κατηγορία της χώρας αυτήν τη χρονική περίοδο, μίλησε για το μεγάλο γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία μπάσκετ στις Σέρρες και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός τα επόμενα χρόνια θα βρίσκεται στην «ελιτ» του Ελληνικού γυναικείου μπάσκετ.

Αναλυτικά ο Νίκος Τατιτζικίδης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

-Για τους λόγους που ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός απάντησε «όχι» στην Ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης για συμμετοχή στην Α1:

«Ήταν φυσικό επακόλουθο γιατί το πρώτο βασικό είναι ότι δεν μπορείς μέσα σε δύο μέρες να πάρεις μια τέτοια απόφαση και να βρεις ανθρώπους να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια. Η πρώτη μεγάλη δυσκολία ήταν αυτό. Έπρεπε μέσα σε δύο μέρες να πάρουμε μια τέτοια απόφαση. Το δεύτερο είναι το οικονομικό. Έπρεπε να βρούμε ανθρώπους που θα ήθελαν και θα μπορούσαν να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια γιατί τα ποσά της Α1 δεν έχουν καμιά σχέση με τα ποσά της Α2. Το τρίτο είναι ότι θέλουμε βήμα βήμα να φτάσουμε σε αυτήν την κορύφωση. Η Α1 είναι στο μυαλό μας για τα επόμενα χρόνια αλλά θέλουμε βήμα βήμα να φτάσουμε και όσο το δυνατόν με δικές μας δυνάμεις έτσι ώστε να μην φτάσουμε σε διάλυση, να μην διαλύσουμε όλο αυτό που δημιουργήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ομάδων που ξαφνικά βρέθηκαν ψηλά και μετά διαλύθηκαν».

-Για το αν υπήρχε ανταπόκριση στην πρόσκληση που έκανε το τμήμα μπάσκετ γυναικών του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού:

«Υπήρχε ανταπόκριση. Στη σύσκεψη ήταν παρών από τη νέα δημοτική αρχή ο κ. Γιάννης Δεσποτίδης, ο πρόεδρος του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού κ. Τάσος Παναγιώτου και μέλη του Δ.Σ. όπως η κ. Καίτη Εμμανουηλίδου που είναι πάντα δίπλα μας και φυσικά ο μεγάλος μας χορηγός η Polieco. Το σίγουρο είναι ότι πήραμε μηνύματα τα οποία είναι ελπιδοφόρα. Αρκετοί επιχειρηματίες, κόσμος ήθελε να μάθει, ρωτούσε για την ομάδα και αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος θέλει να δει μια ομάδα σε μεγάλη κατηγορία. Αυτό όμως θέλει δουλειά. Δεν μπορεί να γίνει μέσα σε δύο μέρες. Εμείς όμως δώσαμε το μήνυμα ότι θέλουμε να πάμε στην Α1, θέλουμε να πάμε όμως βήμα βήμα και θέλουμε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να πάμε εκεί πέρα. Ένα άλλο κομμάτι που το δώσαμε μεγάλη έμφαση όλοι όσοι πήραν μέρος στη σύσκεψη είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Δεν μπορείς να υποστηρίξεις ένα τέτοιο εγχείρημα στις γηπεδικές εγκαταστάσεις που έχουμε αυτή τη στιγμή. Δεν μπορείς να ζητήσεις από ανθρώπους να έρθουν να διαφημιστούν ή από περισσότερο κόσμο να έρθει στο γήπεδο με διαρκείας σε τέτοιο γήπεδο. Ίσως αυτό να ευαισθητοποιήσει τοπικούς παράγοντες και το Δήμο για να βελτιώσουμε τις γηπεδικές εγκαταστάσεις σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση να γίνει ένα καινούργιο γήπεδο που είναι το όνειρο χρόνων».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ 

Φώτο: anexartitos.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top