Αστυνομικοί φρουροί διά πάσαν χρήσιν στο πλευρό εγχώριων ασημαντοτήτων

la-sexy-policia-alemana-que-conquisto-a-internet-495843.jpg

To φαινόμενο των αστυνομικών φρουρών στην διάθεση της κάθε ασημαντότητας (ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, πρώην και νυν βουλευτές, επιχειρηματίες, και άλλοι εξυπηρετούνται από αστυνομικούς) επικρίνει ο Στέφανος Μάνος με αρθρογραφία του στο Πρώτο Θέμα και την Καθημερινή. Προφανώς στην Ελλάδα κάποιοι για να αισθανθούν σημαντικοί έχουν ανάγκη το όργανο δίπλα τους.

Γράφει λοιπόν ο Στέφανος Μάνος>
Γιατί να προσληφθούν 1.500 νέοι αστυνομικοί όταν οι περισσότεροι είναι στην φύλαξη υψηλών προσώπων και εκτελούν χρέη Φιλιππινέζων. Ποια είναι τα υψηλά πρόσωπα και τι αριθμό αστυνομικών διαθέτουν. Ο κ. Φλαμπουράρης π.χ. είχε στην διάθεσή του περί τους 60 αστυνομικούς επί 24ώρου βάσεως. Ο αριθμός όλων αυτών είναι πολύ μεγάλος και ικανός για την φύλαξη των γειτονιών, αφού τα Α.T. στενάζουν από τις ελλείψεις.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη “Επιτελικό Κράτος: Οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των Κυβερνητικών Οργάνων και της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης”, αποκτήσαμε ανεξάρτητη Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο σκοπός της αρχής όπως ορίζεται στο νόμο είναι α) η ενίσχυση της διαφάνειας, της ακεραιότητας και της λογοδοσίας στη δράση των κυβερνητικών οργάνων, διοικητικών αρχών, κρατικών φορέων, και δημόσιων οργανισμών και β) η πρόληψη, αποτροπή, εντοπισμός και αντιμετώπιση των φαινομένων και των πράξεων απάτης και διαφθοράς στη δράση των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και οργανισμών.

Σε τι χρησιμεύει η διαφάνεια; Επιτρέπει, μεταξύ άλλων, στους πολίτες να ελέγχουν πως ξοδεύονται τα λεφτά που πληρώνουν σε δυσβάστακτους φόρους. Για παράδειγμα κανείς δεν γνωρίζει ποιοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, πρώην και νυν βουλευτές, επιχειρηματίες, και άλλοι εξυπηρετούνται από αστυνομικούς. Από έναν έως τέσσερεις ή και περισσότερους. Με ποια κριτήρια παρέχεται αυτή η εξυπηρέτηση με δαπάνη που βαρύνει τους φορολογούμενους; Με μόνη απόφαση του υπουργού επιλέγονται οι εξυπηρετούμενοι; Πως και με ποια κριτήρια αποφασίζεται ο αριθμός των αστυνομικών που παρέχονται στους εξυπηρετούμενους; Υπάρχει οπουδήποτε ονομαστικός κατάλογος των εξυπηρετουμένων με αστυνομικούς; Μήπως θεωρείται κρατικό απόρρητο; Μη έχοντας οποιαδήποτε επίσημη πληροφόρηση εκτιμώ ότι χίλιοι ή περισσότεροι αστυνομικοί που πληρώνονται από τους φορολογούμενους (δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω) είναι αποσπασμένοι σε πρόσωπα με αδιαφανή κριτήρια. Αντιστοίχως χίλιοι ή περισσότεροι αστυνομικοί λείπουν από τις υπηρεσίες της τροχαίας όπου τα φαινόμενα τροχαίας παραβατικότητας οδηγούν σε ευρωπαϊκά ρεκόρ ανθρώπινων θυμάτων.

Φαινόμενα σαν αυτό που περιέγραψα με τους αποσπασμένους αστυνομικούς, για να εξαλειφθούν, δεν χρειάζονται πολυσέλιδα νομοσχέδια (μολονότι είναι και αυτά χρήσιμα) αλλά τη θέληση να απαλλαγούμε οριστικά από τη δυσώδη πολιτική πελατειοκρατία. Ελπίζω οι κ. Χρυσοχοϊδης και Γεραπετρίτης να την επιδείξουν.

https://kourdistoportocali.com

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top