Δήμος Βισαλτίας : Στις 3 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα Γερακίνεια

-λήψης-8.jpg

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 μετά την ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής αρχής στη Βισαλτία, θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις πολιτισμού και παράδοσης στη Νιγρίτα που πραγματοποιούνται για 38 χρονιά στην πλατεία της πόλης με ελεύθερη είσοδο για όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αναπαράσταση στο πηγάδι της Γερακίνας στην περιοχή Τσακαλάδες, εκδηλώσεις με παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, με χορωδίες, με rock συγκρότημα και φυσικά με λαϊκό καλλιτέχνη για το κλείσιμο των εκδηλώσεων,που φέτος θα είναι ο Ζαφείρης Μελάς το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου. Παρουσιάστρια της εβδομάδας των Γερακινείων 2019 όπως πληροφορούμαστε θα είναι η έμπειρη και δοκιμασμένη σε αυτό το ρόλο αρκετές χρονιές, δημοσιογράφος κ. Λένια Ιωαννίδου.

Ο θεσμός των εκδηλώσεων των Γερακινείων αποτελεί τη διαφύλαξη της παράδοσης μέσα από τη διατήρηση της μνήμης και της φυσιογνωμίας της πόλης.

Η παράδοση είναι η πυξίδα που προσανατολίζει τους επόμενους, σηματοδοτώντας τη μελλοντική μας πορεία. Δεν λειτουργεί ως θεσμός προσδιορισμού κανόνων που καθηλώνουν την εξέλιξη, αλλά ως θεσμός σταθερότητας, αγάπης και αλληλοϋποστήριξης. Εκφράζει κοινές αντιλήψεις και περνάει στη χρήση των πολλών, πρόκειται για ένα χημικό εργαστήρι …. Ο λαϊκός μας πολιτισμός είναι κατόρθωμα και κτήμα όλων. Είναι η πολύτιμη περιουσία μας, αυτό που κληρονομήσαμε από τους παππούδες μας και πρέπει να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Όσο πιο αληθινά, φυσικά και γνήσια μπορούμε. Για να ανακαλύψουν και εκείνα με τη σειρά τους την ποιότητα σ’ ένα κόσμο αλλοτριωμένο πολιτισμικά, σε μια κοινωνία που αναζητάει ένα νέο στίγμα.

     Κλείνοντας το άρθρο “Γερακίνεια δήμου Βισαλτίας 2019″ θα περιμένουμε το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για να σας το μεταφέρουμε με λεπτομέρειες.

https://panseraikos.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top