Θρίλερ , τα κόκκινα δάνεια και το σχέδιο για συγκυβέρνηση με Τσίπρα

4850736.jpg

Μετά από 10 χαμένα μνημονιακά χρόνια στη διάρκεια των οποίων οι πρωθυπουργοί συναντούσαν στο Μέγαρο Μαξίμου τους τραπεζίτες, έβγαζαν φωτογραφίες και μοίραζαν χειραψίες ως την επόμενη φιέστα καλείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να υποδυθεί τον superman και να βρει λύση για τα κόκκινα δάνεια που σύμφωνα με τους τραπεζίτες είναι 80 δις ευρώ αλλά στη πραγματικότητα είναι τουλάχιστο 100 καλοχτενισμένα δις ευρώπουλα.

Από τον Ian Ford

Μάλιστα ο braveheart υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός έχει πάρει πάνω του το παιγνίδι σε μία προσπάθεια να δώσει 20 δις κρατικη υποβοήθηση στις “θωρακισμένες” συστημικές τράπεζες!

Το συγκεκριμένο (αερο) πλάνο για τη στήριξη του τραπεζικού κλάδου έχει σχεδιαστεί(σχέδιο-σχεδία;) από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και το μόνο που απομένει να μπει «μπροστά» είναι η έγκριση του πλάνου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτι που αναμένεται να γίνει προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός, σε πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», εξέφρασε την ελπίδα ότι «μέσα στο φθινόπωρο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να προχωρήσουμε αμέσως έπειτα στην εφαρμογή του μέσω της απαραίτητης νομοθετικής ρύθμισης, έτσι ώστε οι τράπεζες να μπορέσουν να προσαρμόσουν αντίστοιχα τα σχέδιά τους».

(Live my May to eat clover)

Oι τράπεζες λέει προχωρούν σε “τιτλοποιήσεις” “spa”, “κλιματισμό”, κλπ των κόκκινων δανείων. Προσπαθούν να τα βαφτίσουν με άλλα ονόματα για να ξορκίσουν το κακό-NPE και NPL και apidia mantoles.

O ορισμός NPE και NPL σύμφωνα με την BETA Xρηματιστηριακή

Η κυριότερη διαφορά των μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων (NPE) σε σχέση με τον ορισμό των δανείων σε καθυστέρηση (NPL) έγκειται στο γεγονός ότι στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα περιλαμβάνονται και ανοίγματα που είναι μεν ενήμερα ή εμφανίζουν κατά την ημερομηνία αναφοράς καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι οοφειλέτης ενδέχεται τελικά να μη μπορέσει να εκπληρώσει πλήρως τις δανειακές υποχρεώσεις του.

Αναλυτικότερα:

Δάνεια σε καθυστέρηση (non-performingloans – NPLs): δάνεια σε καθυστέρηση θεωρούνται τα δάνεια για τα οποία έχει καθυστερήσει η αποπληρωμή (του συνόλου ή ενός μέρους) των τόκων ή/και του κεφαλαίου για χρονικό διάστημα πέραν των 90 ημερών ή βρίσκεται σε δικαστικές ενέργειες. Ένα δάνειο παύει να είναι μη εξυπηρετούμενο εάν επαναδιαπραγματευθεί και υπάρξει ρύθμιση ή αποπληρωθούν οι καθυστερημένες οφειλές άνω των 90 ημερών.
Μη εξυπηρετούμενες εκθέσεις (non-performingExposure – NPEs): Μια πιστοδότηση θεωρείται μη εξυπηρετούμενη έκθεση ότα ισχύει μια εκ των κάτωθι προϋποθέσεων
α) είναι σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών,
β) Είναι σε στάδιο δικαστικών ενεργειών
γ) Εμφανίζει ένδειξη αδυναμίας πληρωμής
δ) Είναι απομειωμένη και
ε) είναι μη εξυπηρετούμενη ρύθμιση.

Στην περίπτωση των ρυθμισμένων χορηγήσεων στα NPE’s εμπίπτουν

α) πιστοδοτήσεις που είχαν χαρακτηρισθεί ως μη εξυπηρετούμενες πριν την ρύθμιση,

β) Ρυθμισμένα δάνεια τα οποία είχαν επιστρέψει σε εξυπηρετούμενα, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων υπό παρακολούθηση τα οποία είτε επαναρρυθμίζονται είτε ξεπερνούν τις 90 ημέρες καθυστέρησης.

Τώρα που γίνατε πιο ευρυμαθείς πάμε παρακάτω. Οι τράπεζες ποντάρουν λέει στο real estate και στη μεγάλη ζήτηση που έχουν τα ελληνικά ακίνητα! Για να δούμε έτσι είναι τα πράγματα εν έτει summer 2019 ή μήπως του φεύγα η mother δεν έκλαψε ποτέ;

Τι εννοούμε;

Ποιος μπορεί πλέον να αγοράσει ακίνητα στην Ελλάδα εν μέσω παγκόσμιας ύφεσης;

Ο Γερμανός που βλέπει τις βιομηχανίες της χώρας του να περικόπτουν θέσεις εργασίας και να χαμηλώνουν την παραγωγή;

Ο Αγγλος που πάει για περιπετειώδες Brexit;

Ο επίσης χρεοκοπημένος Ιταλός που μας θεωρεί και βλαχαδερά λόγω απουσίας αισθητικής και φινέτσας;

Ο Γάλλος ότι ήταν να αγοράσει το αγόρασε.

Ο Κινέζος που τρώει άγριο ξύλο από τον Τραμπ-αυτή είναι η Κινέζικη πραγματικότητα. Ο Τραμπ νικάει κατά κράτος τους Κινέζους με τους δασμούς και τους φόρους που επιβάλλει στα “κλοπιμαία”-όσο αφορά τις αντιγραφές-προιόντα τους.

Οι μόνοι που μπορεί να αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα είναι κάτι λεχρίτες σατρυροβαρκάρηδες Αραβες σαν κι αυτούς που χτυπιούνται στο Nammos και κάτι κλεφτρόνια αριστεροί που ψηφίζουν Podemos.

Aλλά κι αυτοί έχουν την Ιμπιζα, τη Μαγιόρκα κλπ. Γιατί να αγοράσουν Ελλάδα;

Ποιοι απομένουν;

Κάτι Ελληνοαμερικανοί τσιγκούνηδες που επιστρέφουν για να αγοράσουν τον σταύλο στο χωριό που είχαν αναμνήσεις από την Μαλάμω την αγελάδα, κατσίκα, κλπ.

Αυτό είναι το εγχώριο real estate στο οποίο ποντάρουν οι τραπεζίτες και ο γενναίος Ζαββός. Προσπαθούν λέει να αντιμετωπίσουν τα γραφειοκρατικά εμπόδια για να γίνονται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά οι μεταβιβάσεις.

Too late. Το χάσαμε το τρένο οξυδερκή πατριώτη. Στο μεταξύ έχουμε και την ΔΕΗ για την οποία πρέπει να βρούμε-σύμφωνα με τον οξυδερκή Κωστή Χατζηδάκη- 750 εκατ. ευρώ σε 45 μέρες. Ούτε ο μπαγάσας ο Τσίπρας ο καλλίγαμπος δεν θα μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο εκτός εάν τύπωνε ευρά σε τσιγαρόχαρτα νύχτα σε εργοστάσιο του Ιβάν Σαββίδη με τον Πούτιν να παίρνει τη μίζα του.

Αθλος. Πρόκειται για άθλο και ο ταλαίπωρος Ζαββός δεν είναι Ηρακλής.

Ασε που ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί το κόστος των πρόσφατων πυρκαγιών. Γύρευε πόσες δεκάδες εκατομμύρια έχει φεσωθεί το κράτος από τους εμπρηστές τους οποίους τα στελέχη της Διεύθυνσης (μη) Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και της Δικαιοσύνης τούς παρακολουθούν απαθείς, σαν ταβλαδόροι σε ώρα σιέστας, να κάνουν κόλαση τη ζωή μας.

Συμπερασματικά το στοίχημα του Ζαββού και του Μητσοτάκη είναι να μην οδηγηθούμε σε νέο μνημόνιο και να γλιτώσουν επίσης την συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα στην οποία θα επιχειρήσουν πολύ σύντομα να τους οδηγήσουν τα εγχώρια συμφέροντα. Ακόμη και οι πρόσφατες 1.500 φωτιές θα μπορούσαν να είναι μέρος αυτού παρακρατικού σχεδιασμού-ξυπνήστε!

Οπως αντιλαμβάνεστε τα καλύτερα έρχονται…

https://kourdistoportocali.com

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top