Νοσοκομείο Σερρών : Άμεση πρόσληψη 30 γιατρών για την ασφαλή λειτουργία

nosokomeio-serres-300x169.jpg

Γενικά δουλεύουμε με μπαλώματα, η καρδιολογική


κλινική που έχει εδώ και δύο χρόνια πρόβλημα λειτουργεί με μπαλώματα», διαμήνυσε στον Alpha 96.5 Θεσσαλονίκης, ο Βαγγέλης Παπαμιχάλης, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νοσοκομείου Σερρών, σχετικά με το πρόβλημα της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της πόλης.

«Ξεκινήσαμε από τις αρχές του χρόνου γιατί ξέραμε ότι θα αποχωρήσουν συνολικά μέσα στο 2019, 20 άτομα», δήλωσε ο κ. Παπαμιχάλης, γνωστοποιώντας πως το θέμα το έφεραν «στη δημοσιότητα» από πολύ νωρίς προκειμένου να προλάβουν τις καταστάσεις. «Τον Ιούνιο προχωρήσαμε σε κινητοποιήσεις γιατί είχαμε ένα μεγάλο αριθμό αποχωρήσεων, μέσα στο μήνα Ιούνιο έφυγαν επτά άτομα, πάλι δεν εισακουστήκαμε, κατηγορηθήκαμε ότι είχε να κάνει με προεκλογικά παιχνίδια», συμπλήρωσε, ενώ προσέθεσε πως «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην ουρολογική κλινική, η οποία αυτή τη στιγμή είναι κλειστή, έχει κλείσει 10 ημέρες για αυτόν τον μήνα, γιατί έχουν μείνει δύο γιατροί και δεν μπορούν να καλύψουν την λειτουργία της κλινικής και των εφημεριών στο νοσοκομείο. Η παιδιατρική κλινική λειτουργεί πραγματικά στο όριο με τους γιατρούς να εφημερεύουν 10 εφημερίες, όπως και η καρδιολογική κλινική και έχουμε μια σειρά κλινικών οι οποίες η μια μετά την άλλη μπαίνουν στην ουρά για να αρχίσουν να έχουν προβλήματα στην λειτουργία τους».

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει μονάδα χημειοθεραπείας, η οποία λειτουργεί με επικουρικό γιατρό. Ο επικουρικός γιατρός, αρχές του Δεκεμβρίου τελειώνει, είναι μια μονάδα χημειοθεραπείας που καλύπτει περίπου 3000 επισκέψεις το χρόνο. Αυτοί οι ασθενείς, άμα κλείσει η μονάδα, και δεν έχει τον επικουρικό γιατρό ή τον ογκολόγο, θα πρέπει να πηγαινοέρχονται στη Θεσσαλονίκη. Και  παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει και στην μονάδα τεχνητού νεφρού». Τόνισε μάλιστα, πως στην πραγματικότητα, το νοσοκομείο χρειάζεται 30 γιατρούς, αλλά ο αριθμός 20 είναι ο αδιαπραγμάτευτος για να υπάρχει μια ασφαλής λειτουργία. Αν δεν γίνει τίποτα από αρχές Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Τέλος, σημείωσε πως αν το δούμε «οικονομίστικα, έτσι όπως θα το δει και το υπουργείο, οι δέκα γιατροί είναι γιατροί  που υπηρετούν στο σύστημα και συνταξιοδοτούνται, οπότε η αντικατάστασή τους δεν επιβαρύνει σε τίποτα το υπουργείο, σε σχέση με αυτό που υπάρχει σήμερα», καθώς γίνεται λόγος για 500.000 ευρώ το χρόνο.

http://www.alpha965.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top