Eύα, τώρα!

39953595_10210001120184756_5713228229431525376_n.jpg

Kι όμως 50 μέρες μετά τις εκλογές και καθώς ο Μπόρις Τζόνσον βγάζει τη Μεγάλη Βρετανία από την Ε.Ε., οι σκληροτράχηλοι πειρατές της εξουσίας, τα λεφούσια του Σύριζα, βρίσκονται σε πυρετώδη ανασυγκρότηση και δείχνουν πανέτοιμοι να εκμεταλλευθούν την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην πολώσει το πολιτικό κλίμα. Τι εννοούμε; Σύμφωνα με διαρροές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος θέλει να αποφύγει τις Εξεταστικές τόσο για το πρώτο 6μηνο της διακυβέρνησης Σύριζα όσο και για την υπόθεση Novartis-Ρασπούτιν.

Aπό τον Ian Ford

Μόνο που αυτή η επιλογή του πολιτικού πολιτισμού με αντιπάλους οι οποίοι είναι αποδεδειγμένα πειρατές της εξουσίας μοιάζει πολύ ρομαντική. Ηδη ο στρατηγός Φλαμπουράρης με ένα μακροσκελές άρθρο του στην πολυφωνική εφημερίδα ΑΥΓΗ δείχνει το δρόμο της πειρατικής επιστροφής στην εξουσία.

Ο στρατηγός Φλαμπούρ γνωρίζει πως ο Κυριάκος βαδίζει πάνω σε ένα πυρηνικό ναρκοπέδιο με 3 τουλάχιστο νάρκες που πρέπει να απασφαλισθούν επειγόντως και αυτές είναι η ΔΕΗ, τα Κόκκινα Δάνεια και τα 400 δις εξωτερικό χρέος της χώρας.

Εάν σε κάποιο απ΄αυτά στραβοπατήσει ο πολιτικά πολιτισμένος Κυριάκος, τα λεφούσια και οι χορηγοί του Σύριζα θα επιστρέψουν στην εξουσία με ρεσάλτο.

Γι΄αυτό είναι επείγουσα ανάγκη να δημιουργηθεί στο χώρο του παλαιού ΠΑΣΟΚ ένα σοβαρό κόμμα με επικεφαλής την Εύα Καιλή (αυτή είναι η πρόταση του Κουρδιστού Πορτοκαλιού) μια και το ΚΙΝΑΛ είναι τελειωμένη υπόθεση και το μόνο που κάνει είναι να δίνει χώρο και ψηφαλάκια στον Σύριζα.

Η Εύα εδώ και τώρα θα πρέπει να σταματήσει να βάζει το κεφάλαιό της στον τόκο-όπως ο μέντοράς της, ο Βενιζέλος-και να αναλάβει συναρπαστική δράση. Εδώ και τώρα.

Πρέπει να το κάνει και για την ίδια, ώστε να μην καταντήσει στο τέλος-τέλος να παντρευτεί τον σωματοφύλακά της, όπως η Ελενα Ράπτη που ξεκίνησε από τα βιντεάδικα της οικογένειας κι αφού μπήκε στη πολιτική στο τέλος είπε ν΄ανοίξει σπίτι μ΄ένα προκομμένο παληκάρι.

Η Εύα λοιπόν εάν δεν θέλει να έχει την τύχη της Ράπτη καλά θα κάνει να ακούσει τις συμβουλές του Κουρδιστού Πορτοκαλιού.

Οσο αφορά τον τσαχπινογαργαλιάρη-γεροντοφρικιό Τζο Κόκερ, Μπελμοντό Φλαμπούρ ιδού το έξαλλο άρθρο του στην πολυφωνική ΑΥΓΗ>

Μετά από τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις Ιουνίου – Ιουλίου, χάσαμε μεν την κυβέρνηση, πήραμε όμως 32%, ένα ισχυρό ποσοστό, που μας καθιστά σίγουρα την εναλλακτική λύση απέναντι σε μια κυβέρνηση της Δεξιάς μπολιασμένης με ακροδεξιά στίγματα.

Το κρισιμότερο θέμα για το κόμμα μας αναδεικνύεται το πώς και πόσο επιτυχημένα θα χειριστούμε την εντολή και την εμπιστοσύνη του κόσμου με τη δύναμη που δίνει το ισχυρό εκλογικό αποτέλεσμα.

Είμαστε η κύρια δύναμη, αλλά όχι η μόνη, που οφείλει να ασκεί μαχητικά τον αντιπολιτευτικό της ρόλο στη Βουλή και την κοινωνία. Το αντίΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που σχηματίστηκε από όλες τις δυνάμεις και λειτούργησε τα χρόνια της διακυβέρνησής μας δεν πρέπει να συνεχιστεί και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει με κάθε τρόπο να το αποτρέψει. Στρατηγικός στόχος μας θα πρέπει να είναι η συγκρότηση του αριστερού – δημοκρατικού – προοδευτικού μετώπου από κόμματα και δυνάμεις που σταθερά αντιστέκονται στις δυνάμεις της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς οι οποίες κέρδισαν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Το μέτωπο αυτό πρέπει να αποτελεί την πολιτική δύναμη αντίστασης, αλλαγής και ανατροπής αυτής της κυβέρνησης.

Μιας κυβέρνησης που θεωρεί το κράτος λάφυρο και ιδιοκτησία της (όπως κάθε απολυταρχία) κι όταν κινδυνεύει να το χάσει, επιστρατεύει όχι στρατούς και πραξικοπήματα πια, αλλά ό,τι χειρότερο και χυδαιότερο υπάρχει στην ελληνική πολιτική σκηνή ψέματα, συνωμοσίες, λάσπες. Επιδιώκει να αλώσει και να υποδουλώσει αδύναμους κρίκους του κράτους και των θεσμών για να πετύχει τους στόχους της, που δεν είναι άλλοι από το χτίσιμο του κράτους της Δεξιάς.

Σε αυτό το σχέδιο έχει συμπαραστάτη τα περισσότερα ΜΜΕ. Ο κόσμος πρέπει να αναλογιστεί το γιατί και τότε πιστεύω ότι γρήγορα θα καταλάβει πως δεν συμβαδίζει με τη Ν.Δ. για ιδεολογικούς ή πολιτικούς λόγους.

Ένα τέτοιο «μοντέλο» κυβέρνηση – κράτος η μεγάλη πλειονότητα του δημοκρατικού κόσμου δεν το θέλει, ούτε καν το αντέχει. Ξυπνάνε άσχημες μνήμες σε πολλούς που τα έζησαν στο παρελθόν και σε νεότερους που τα έμαθαν από διαβάσματα και διηγήσεις.

Ανασυγκρότηση ανοιχτή στην κοινωνία

Για να μπορέσουμε όμως να ανταποκριθούμε στις θελήσεις και στα οράματα της πλειονότητας του κόσμου, θα πρέπει πρώτα και κύρια να ανασυγκροτήσουμε – επανιδρύσουμε το κόμμα μας. Να θέσουμε σε διάλογο τις βασικές αρχές, που όχι μόνο θα επικυρώνουν τη φυσιογνωμική ταυτότητα (πολιτική – ιδεολογική), αλλά κυρίως να διερευνήσουμε τους τρόπους και τα μέσα με τα οποία το κόμμα μας θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με την κοινωνία. Και να αναγνωρίσουμε πως η συγκεκριμένη προσπάθεια οφείλει να είναι συνεχής – σήμερα ως αντιπολίτευση και αύριο ως κυβέρνηση.

Η πείρα των χρόνων της διακυβέρνησής μας πρέπει να αξιοποιηθεί. Ο διάλογος θα πρέπει να είναι ανοιχτός, να γίνει υπόθεση όλων των μελών, παλιών και νέων, να γίνει με τα κινήματα – παραδοσιακά και νέα. Να είναι ανοιχτός γενικά σε όλους/ες που θέλουν να συμμετάσχουν και να συμβάλουν με ιδέες, γνώμες, απόψεις.

Πάμε λοιπόν για μια διαδικασία και μια ανασυγκρότηση ανοιχτή στην κοινωνία και στους ανθρώπους της.

Παραμένουμε σταθερά σε επαφή με τις καλύτερες παραδόσεις του εργατικού, αριστερού, κοινωνικού κινήματος υπεράσπισης της δημοκρατίας, της κοινωνικής απελευθέρωσης, των δημοκρατικών και ατομικών δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, καταγωγής, ατομικών επιλογών.

Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ισότητα, τον σοσιαλισμό

Πρώτο μέλημά μας είναι να αντιστοιχηθούν ο αριθμός των μελών του κόμματος με τους ψηφοφόρους του. Η ανάγκη αυτή προκύπτει όχι από τυπικούς – γραφειοκρατικούς λόγους, αλλά από πολύ ουσιαστικούς, με κυριότερο την ευθύνη της συμμετοχής που αποκτά ο καθένας/καθεμία. Έτσι δίνεται η δυνατότητα να «δεθούν» τα μέλη, άρα και το κόμμα, με όλους τους αρμούς της ελληνικής κοινωνίας στους χώρους δουλειάς, κατοικίας, σπουδών, διασκέδασης και ελεύθερου χρόνου, Αυτοδιοίκησης, πολιτισμού κ.λπ.

Δεν είμαστε οι αποκλειστικοί ιδιοκτήτες

Για να πετύχει η προσπάθεια ανασυγκρότησης του κόμματος και εγγραφής νέων μελών πρέπει:

* Να αναγνωριστεί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη συμβολή των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών -πέραν των αριστερών ριζοσπαστών- στην καθιέρωσή μας ως βασικός ανταγωνιστικός πόλος απέναντι σε αυτόν της Δεξιάς – Ακροδεξιάς.

* Να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι έχουμε συναίσθηση πως δεν είμαστε οι αποκλειστικοί ιδιοκτήτες, ούτε καν ιδιοκτήτες αυτού του δημοκρατικού – προοδευτικού – αριστερού πόλου, αλλά ένα μέρος του -καθοριστικό βέβαια-, που πρέπει να επιβεβαιώνεται συνεχώς από τη δράση μας.

* Να επιδιώκεται οι εγγραφές των νέων μελών να γίνονται χωρίς φραγμούς, περιορισμούς και «πιστοποιητικά». Ο καθένας/καθεμία, που αισθάνεται και εκφράζει την ανάγκη να γίνει μέλος αυτής της προσπάθειας δείχνει ότι έχει πλήρη συνείδηση των υποχρεώσεων και των ευθυνών απέναντι στην πλειονότητα της κοινωνίας που υποφέρει.

* Να επιδιώκεται η επαφή με τους ανθρώπους που ζουν και αναπνέουν στους ίδιους κοινωνικούς χώρους (τόπους κατοικίας, χώρους δουλειάς, σπουδών, ελεύθερου χρόνου) και να επιδιώκεται η συμμετοχή σε κοινωνικοπολιτικές συσπειρώσεις που αφουγκράζονται, μελετούν, προγραμματίζουν και προτείνουν, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζονται διεκδικώντας τα μικρά και τα μεγάλα μαζί με τις ίδιες κοινωνικές συσπειρώσεις και το περιβάλλον τους. Γιατί έτσι μπορείς καλύτερα να αφουγκράζεσαι τα προβλήματα του κάθε χώρου, των ανθρώπων του και να ζεις μαζί τους τις δυσκολίες, τις χαρές και τις λύπες. Γιατί έτσι δένεσαι με τους ανθρώπους, σε εκτιμούν αλλά και σε εμπιστεύονται, γι’ αυτό όποτε χρειαστεί είναι μαζί σου, ακόμη και σε εκλογικές διαδικασίες μικρότερης ή μεγαλύτερης σημασίας.

Από τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε σε κάθε πόλη, νομό, περιφέρεια αλλά και χώρο δουλειάς, ανοιχτά στη νεολαία και στον κόσμο γενικότερα, διαδικασίες διαλόγου. Διαλόγου ανοιχτού και ελεύθερου, δημοκρατικού και παραγωγικού, για τα θέματα που συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη επίτευξη του στόχου. Ένας διάλογος μεταξύ ίσων ανθρώπων που θα εμπνέει, θα είναι ελκτικός, χωρίς τσακωμούς, αλλά με ελευθερία στην κατάθεση της διαφορετικής προσέγγισης. Τα συμπεράσματα του προβληματισμού μιας τέτοιας λειτουργίας θα κατατεθούν στο συνέδριο της ανασυγκρότησης, διεύρυνσης ή και επανίδρυσης.

Μαχητική αντιπολίτευση

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλοι και φίλες,

Ταυτόχρονα όμως, κι όσο θα εργαζόμαστε για τους παραπάνω στόχους, οφείλουμε να απορρίπτουμε και να αντιπαλεύουμε καθημερινά την εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Δεξιάς – Ακροδεξιάς, που από την πρώτη μέρα έδειξε τον ταξικό της χαρακτήρα (καταργεί τη 13η σύνταξη, την αιτιολογημένη απόλυση, επαναφέρει τους «εργολάβους» στο Δημόσιο και πολλά άλλα).

Που κάνει χατίρια σε φίλους της μεγαλοεπιχειρηματίες (π.χ. Ελληνικό, Ελληνικός Χρυσός και νομοθετικές πρωτοβουλίες που υπαγορεύει ο ΣΕΒ). Που επέδειξε ασύλληπτη ανικανότητα αφήνοντας επί δεκαπέντε ημέρες να ταλαιπωρούνται τουρίστες και κάτοικοι στη Σαμοθράκη, επιτρέποντας να δοθεί ένα μεγάλο χτύπημα στον τουρισμό.

Που, τέλος, ξεκίνησε να δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπό της απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες καταργώντας την απόδοση ΑΜΚΑ και την ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία, αρχίζοντας ταυτόχρονα τις επιχειρήσεις σκούπα, τη στιγμή μάλιστα που οι προσφυγικές ροές αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς. https://kourdistoportocali.com

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top