Ο Μάρκος ζητούσε ρουσφέτια από το ΚΕΕΛΠΝΟ ????

-λήψης-6-5.jpg

Απόλυτα εκτεθειμένα είναι γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την διαρροή εγγράφου, που δείχνει ότι οι προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, γίνονταν με ραβασάκια από τους υπουργούς και τους βουλευτές του κόμματος.

Το έγγραφο αφορά τις προσλήψεις που έγιναν στον Οργανισμό το 2016, στα πλαίσια χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. προγράμματος για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Οι προσλήψεις, που εκθέτουν βαρύτατα και την διοίκηση του Οργανισμού, όπως αποκαλύπτει το σάιτ tomanifesto.gr, έγιναν με ραβασάκια από υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφού υπάρχει έγγραφο όπου δίπλα στον υπό πρόσληψη υπάλληλο, εμφανίζεται και το όνομα του υπουργού η του βουλευτή του κόμματος, που ζητά την πρόσληψή του.


Ποιοι ζητούσαν τις προσλήψεις
Οι υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσαν να προσληφθούν «τα δικά τους παιδιά» είναι οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής και πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξη και ο Γιάννης Μπασκόζος, πρώην Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.


Πώς ξεκίνησε η αποκάλυψη
Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκαλύπτει η ιστοσελίδα, όλα ξεκίνησαν όταν το μέλος του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθηνά Φαραζή, ζητά εξηγήσεις για το γεγονός ότι στον Οργανισμό και για το ίδιο πρόγραμμα της ΕΕ, δεν προσελήφθη η δική της κόρη. Την απάντηση δίνει η υπάλληλος του Οργανισμού Ελενα Θεμελή, που στέλνει σχετικό e-mail στον τότε πρόεδρο του Κέντρου Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ.


Μάλιστα η κ. Θεμελή επισυνάπτει και τον κατάλογο των ονομάτων που τους είχαν δοθεί και ανέγραφαν και το ονοματεπώνυμο των προς πρόσληψη υπαλλήλων για το πρόγραμμα, αλλά και ποιανού ρουσφέτι είναι o καθένας.

Η κυρία Θεμελή κάνει και ειδική αναφορά στην κόρη του του πρώην Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, σημειώνοντας ότι μπορεί να μην είχε την δυνατότητα να διοριστεί, αλλά έχει μια ιδέα για το πού μπορεί να την βολέψει.

Η αντίδραση του Αδωνι Γεωργιάδη
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης: «Ο κύριος Τσίπρας και όλοι αυτοί οι καλοί άνθρωποι, θα ζητήσουν τώρα μια εξεταστική για τα ρουσφέτια; Την ώρα που εμένα με πηγαίναν στην εξεταστική με ένα ανώνυμο χαρτί και με είχαν να απαντάω, τώρα θα ζητήσουν εξεταστική για τα ρουσφέτια των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ;».

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top