ΠΑΜΕ Σερρών : Έβρεξε προβλήματα

-λήψης-6-7.jpg

Με τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές και μέσα σε λίγες ώρες αντικρίσαμε πλημμυρισμένους δρόμους, φρεάτια να ξεχειλίζουν, περιουσίες να καταστρέφονται. Για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται η ανάγκη, που έχει και η περιοχή των Σερρών, για άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.

 Οι επαναλαμβανόμενες καταστροφές, εξαιτίας καιρικών και φυσικών φαινομένων, επιβεβαιώνουν κάθε φορά, με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι τα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας, στις περιοχές που ζει η εργατική τάξη και ο φτωχός λαός, αποτελούν για το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του «περιττό έξοδο».

 Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως άλλωστε και τα μέτρα πυροπροστασίας, αντισεισμικής θωράκισης κλπ. δεν είναι προτεραιότητα ούτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε της Κυβέρνησης, που χρηματοδοτούν από τους ματωμένους φόρους του λαού τους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι για μέτρα προστασίας της ζωής και περιουσίας των εργαζόμενων.

 Επιβεβαιώνεται ότι ή περιβόητη ανάπτυξη που η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που την έχουν κάνει σημαία, όχι μόνο δεν είναι κοινή για το κεφάλαιο και τον λαό, αλλά είναι ξένη, εχθρική και επικίνδυνη για τις ανάγκες και τη ζωή των εργαζόμενων και των οικογενειών τους, για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

 Κανένας εργαζόμενος να μην αποδεχτεί αυτή την «πραγματικότητα». Να μην αποδεχτεί ότι είναι «λογικό» να γινόμαστε θύματα των καιρικών φαινομένων, να χάνουμε τις περιουσίες μας, τα σπίτια μας, ακόμα και τις ζωές μας. Ότι στην εποχή που ζούμε, με την επιστημονική και τεχνολογική ανάπτυξη που υπάρχει, με τον τεράστιο πλούτο που παράγεται από εμάς, θα «τρέμουμε» κάθε φορά που έρχεται βροχή, χιονιάς ή καύσωνας.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους να κάνουν υπόθεσή τους την διεκδίκηση και την πάλη για την προστασία της ζωής μας και των οικογενειών μας.

Να δυναμώσουμε την προβολή της ανάγκης, οργανωμένα και μαζικά να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα:

  • Να χρηματοδοτηθούν έργα για την αντιπλημμυρική προστασία.
  • Να γίνει συνολικός σχεδιασμός για την αντιπλημμυρική προστασία.
  • Να ξεκινήσει ο έλεγχος και οι εργασίες θωράκισης σχολείων, παιδικών σταθμών, νοσοκομείων, ιατρείων που είναι πολύ υψηλή η τρωτότητα τους σε πλημμύρες. Το ίδιο και για την αντισεισμική τους θωράκιση. Η βροχή μπορεί να προβλεφθεί, ο σεισμός όχι!
  • Να γίνουν έκτακτες εργασίες για τον περιορισμό ανάλογων φαινομένων στα σημεία που επλήγησαν από την πλημμύρα.
  • Να προσληφθούν εργαζόμενοι με σταθερή δουλειά στους δήμους. Με επανδρωμένες τεχνικές υπηρεσίες να υπάρχει ετοιμότητα άμεσης παρέμβασης σε προειδοποίηση καιρικών φαινομένων.
  • Να ενταχθούν στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης και της περιφέρειας όλα τα αναγκαία έργα για τη σημαντική βελτίωση της κατάστασης. Να ξεκινήσουν από τα αντιπλημμυρικά έργα που ζητούν οι δήμοι και δεν εντάσσονται στους προϋπολογισμούς, από τις μελέτες που έχουν στα χέρια τους. Να χρηματοδοτήσουν και άλλες.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ!

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top