ΔΕΗ: 66.000 μεγαλοοφειλέτες χρωστούν όσα 1,5 εκατ. μικροοφειλέτες

dei-2-696x500.jpg

Όσα χρωστούν στη ΔΕΗ 1,5 εκατομμύριο πελάτες με οφειλές μέχρι 3.000 ευρώ ο καθένας (συνολικά 402 εκατομμύρια ευρώ), τόσα περίπου είναι και τα χρέη 66.000 πελατών με οφειλή άνω των 3.000 ευρώ ανά περίπτωση (συνολικά 364 εκατομμύρια).

Δυσμενέστερη είναι η εικόνα για τη ΔΕΗ αν συμπεριληφθούν στους υπολογισμούς και οι λεγόμενοι τελικοί πελάτες, (καταναλωτές που έχουν μετακινηθεί σε άλλους προμηθευτές, εξοχικά στα οποία έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους κ.α.).

Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν 2,2 εκατομμύρια πελάτες που οφείλουν ως 3.000 ευρώ και συνολικά 694 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 143.182 πελάτες με οφειλή άνω των 3.000 ευρώ ανά περίπτωση, χρωστούν συνολικά 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά (αφορούν μόνο τους καταναλωτές που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης, δηλαδή νοικοκυριά και μικρές – μεσαίες επιχειρήσεις, επαγγελματίες κ.α. που δεν έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους), παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα της επιχείρησης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Οι οφειλέτες με μεγάλα υπόλοιπα αποτελούν τον πρώτο στόχο της εκστρατείας μείωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν εξαγγείλει, τόσο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, όσο και ο Γιώργος Στάσσης, με στόχο τη βελτίωση της ρευστότητας της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στους αναλυτές, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ από όλες τις κατηγορίες πελατών (χαμηλή, μέση και υψηλή τάση, περιλαμβάνονται δηλαδή εμπορικές αλυσίδες και μεγάλη βιομηχανία) διαμορφώθηκαν στο τέλος του πρώτου εξαμήνου 2019 κοντά στα 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 318 εκατ. ευρώ (ποσοστό 11 %) έχουν ενταχθεί σε διακανονισμό.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top