Δήμος Βισαλτίας : Πνεύμα συναίνεσης από τον Αλέξανδρο Τζιάγκαλο

-λήψης-7-7.jpg

Την Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη και δύο έκτακτα. Σε γενικές γραμμές το κλίμα ήταν ήρεμο, χωρίς όμως να λείψουν οι εντάσεις και οι αποχωρήσεις με καταγγελίες προς το πρόσωπο του Δημάρχου. 

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την αντιπολίτευση να ζητάει εξηγήσεις από το Δήμαρχο για τις επιλογές των ειδικών συνεργατών και κυρίως για την πρόθεσή του να κάνει για πρώτη φορά, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία,  χρήση της δυνατότητας να έχει ο Δήμος πέραν των ειδικών συνεργατών και Γενικό Γραμματέα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ψήφιση των θεμάτων όπου η αντιπολίτευση στάθηκε στο ύψος της, έδειξε το πνεύμα συνεργασίας που τη διακατέχει, ψηφίζοντας τα περισσότερα από τα θέματα. Ψήφισε μάλιστα και θέματα που δεν ψηφίζονταν από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά την αναγκαιότητά τους, στέλνοντας το μήνυμα ότι η αντιπολίτευση που θα ασκεί δεν θα είναι στείρα.

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης ότι παρά το πνεύμα συνεργασίας που έδειξε η αντιπολίτευση, ο Δήμαρχος εξάντλησε τα περιθώρια που του δίνει ο νέος νόμος και ουσιαστικά την απέκλεισε από τα περισσότερα όργανα του Δήμου. Μάλιστα, στα Νομικά Πρόσωπα δεν αρκέστηκε μόνο στον ορισμό του Προέδρου, όπως του δίνει τη δυνατότητα ο νόμος, αλλά επιθυμούσε να προέρχεται και ο Αντιπρόεδρος από τη δική του παράταξη.

Έτσι, ο Δήμαρχος από το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο υπέστη και την πρώτη ήττα, καθώς Αντιπρόεδρος στο ΔΗΚΚΠΑ ψηφίστηκε ο προτεινόμενος  από την αντιπολίτευση. 

Πρόεδρος στο ΔΗΚΚΠΑ αναλαμβάνει ο κ. Βάιος Βαδαρλής με Αντιπρόεδρο τον κ. Χαρίσση Κοτσάνπαπα και στην ΚΕΔΗΒ Πρόεδρος ο κ. Λεωνίδας Ψαρράς με Αντιπρόεδρο τον κ. Αργύριο Χατζημάρκο.  

Στηλιτεύοντας τη συμπεριφορά του Δημάρχου να επιθυμεί να τοποθετηθούν παντού οι δικοί του άνθρωποι, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δουβίτσας Αστέριος αποχώρησε από τη συνεδρίαση, καταγγέλοντας τον Δήμαρχο κ. Μασλαρινό Αθανάσιο ότι «προεξοφλεί προεκλογικά γραμμάτια».

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Κίνησης Πολιτών «Δήμος Βισαλτίας – πρΟΤΑγωνιστής» κ. Τζιάγκαλος Αλέξανδρος και κ. Θεοδωρούδη Αικατερίνη συμμετείχαν στο Δημοτικό Συμβούλιο λειτουργώντας ως υπεύθυνη αντιπολίτευση με προτάσεις και θέσεις, αποφεύγοντας τη στείρα αντιπολίτευση που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν, αλλά ασκώντας, εποικοδομητική κριτική στα πεπραγμένα της νέας Δημοτικής πλειοψηφίας, προς όφελος των συνδημοτών μας.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top