Οι γνωστοί και άγνωστοι μέντορες του Αλέξη Τσίπρα

71496670_10157719128848054_5789387478582427648_n.jpg

Mία από τις πιο ενδιαφέρουσες έρευνες για τον ιστορικό του μέλλοντος θα μπορούσε να είναι ο εντοπισμός των προσώπων που υπήρξαν οι μέντορες του Αλέξη Τσίπρα, του ανέλπιστα μακροβιότερου μνημονιακού Ελληνα πρωθυπουργού.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Αναμφίβολα τα “όργια” διακυβέρνησης που είχαν διαπράξει στη διάρκεια της μεταπολίτευσης το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ήταν που έφεραν το μπουλούκι του Σύριζα στην εξουσία.

Η έκπληξη όμως ήτο η αντοχή που επέδειξαν οι Συριζαίοι στη διακυβέρνηση της χώρας παρότι ιδεολήπτες και ερασιτέχνες.

Ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας επέδειξε μια μοναδική ικανότητα προσαρμογής και ανθεκτικότητας στο πρωθυπουργικό του ρόλο ενώ εάν σκεφθείς τις προσωπικότητες που συνάντησε σαν πρωθυπουργός δεν μπορείς παρά να τους δώσεις τα εύσημα.

Κι αν η πορεία του από πρόεδρος του 15μελούς αρχηγός της ελληνικής αριστεράς είναι λίγο πολύ γνωστή και κατανοητή η ανθεκτικότητά του όμως στο πρωθυπουργικό αξίωμα και η αποδοχή που είχε από τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς είναι εντυπωσιακή.

Για να καταφέρει κάτι τέτοιο πέρα από προσωπικό του πείσμα για ανέλιξη (είναι λογικό να έχει καταπιεί όσους τον βοήθησαν στη διαδρομή του) κάποιοι υπήρξαν οι μέντορές του όταν ο ίδιος ο Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός.

Κι αν με τη βοήθεια του Αλέκου Φλαμπουράρη έγινε αρχηγός της εγχώριας αριστεράς το θέμα είναι ποιοι τον βοήθησαν να αντέξει στο Μέγαρο Μαξίμου 4 και πλέον χρόνια.

Οπως έχει καταγραφεί ήδη αμέριστη βοήθεια είχε ο Τσίπρας από τον καραμανλικό σημερινό πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρώην παντοδύναμο υπ. Εσωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή Προκόπη Παυλόπουλο.

Ακόμη και τώρα ο Παυλόπουλος στέκεται στο πλευρό του Αλέξη υποδεικνύοντας ίσως στον αγαπημένο του φίλο τα σημεία που θα πρέπει να προσέξει στα Νομοσχέδια που περνάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Παυλόπουλος- που κάθεται έως αργά στο γραφείο- ως συνταγματολόγος μπορεί να διαβάζει πίσω από τις λέξεις των Νομοσχεδίων και να συμβουλεύει αντίστοιχα τον Αλέξη μιλώντας είτε απευθείας μαζί του είτε δια μέσω προσώπων όπως ο νυχτερίδας Θανάσης Καρτερός.

Οσο ο Παυλόπουλος παραμένει πρόεδρος Δημοκρατίας τόσο θα αισθάνεται ευγνωμοσύνη για τον άνθρωπο που τον έστειλε στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και σε κάθε ευκαιρία θα του την εκφράζει.

Ηταν ο Προκόπης Παυλόπουλος αυτός που έπλεξε κατ΄επανάληψη το εγκώμιο του Τσίπρα στον επίτροπο Μοσκοβισί με τον οποίο έχουν τόσα κοινά σαν χαρακτήρες.

Η πρωτοφανής στήριξη του επιτρόπου Μοσκοβισί στο πρόσωπο του Τσίπρα και την κυβέρνηση Σύριζα δεν είχε προηγούμενο.

Προκαλούσε δε απελπισία μια και έβλεπες έναν προβεβλημένο στέλεχος της ευρωπαικής γραφειοκρατίας να στηρίζει με πάθος το ιδεοληπτικό μίσος του Τσίπρα κατά των μεταρρυθμίσεων και την εμμονή του στη χυδαία φορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών.

Στους φίλους του Τσίπρα συγκαταλέγεται και ο επίσης καραμανλικός Μαργαρίτης Σχοινάς. Τσίπρας και Σχοινάς ήρθαν σε στενή συνεργασία χάρη στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Παυλόπουλος βοήθησε τον Τσίπρα να γίνει αποδεκτός στα ευρωπαικά σαλόνια. Ο Παυλόπουλος και πολλοί άλλοι που δεν τους γνωρίζουμε.

Aνάμεσά τους επιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, πρώην διπλωμάτες και πάει λέγοντας. Ενας ολόκληρος στρατός από μέντορες βρέθηκε στο πλευρό του Τσίπρα.

Κάποιοι απ΄αυτούς υπήρξαν ιστορικά στελέχη της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Λειτούργησαν όμως με τέτοιο πάθος ως μέντορες του πρώην πρωθυπουργού που έδιναν την εντύπωση πως κάποιο σύστημα είχε αγοράσει τις υπηρεσίες τους για χάρη του Αλέξη: Κάποιοι πλήρωναν τα “ιδιαίτερα” προς τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο Μοσκοβισί λοιπόν βρίσκεται αυτές τις ώρες στην Αθήνα και όπως είναι φυσικό η πρώτη του συνάντηση ήταν με τον παλιό του φίλο Παυλόπουλο με τον οποίο τους ενώνει η στήριξη προς τον Αλέξη.

Κατά τ΄άλλα με ποια επίσημη ιδιότητα ο Μοσκοβισί συναντά τον Παυλόπουλο δεν το γνωρίζουμε.

Είναι θέμα του ιστορικού του μέλλοντος με τη βοήθεια πάντα των “κοριών” του προεδρικού μεγάρου, χα,χα,χα.

Εννοούμε πως εάν οι τοίχοι είχαν αυτιά…

https://kourdistoportocali.com

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top