Το «κόλπο γκρόσο» του Μητσοτάκη με τη Μαρία Ευθυμίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας

mitsotakis-ko-500-1280x720-696x468.jpg

Η Φώφη Γιωτάκη στο «Έθνος της Κυριακής» υπογράφει το σχετικό ρεπορτάζ για τις γυναικείες υποψηφιότητες για την Προεδρία της Δημοκρατίας, φαίνεται ωστόσο ότι… μεταξύ των γραμμών, υπάρχει θέμα.

Η καλή δημοσιογράφος αναφέρεται στις υποψηφιότητες της Μαρίας Δαμανάκη και της Άννας Διαμαντοπούλου, που έχουν ακουστεί και άλλες φορές, το καινούριο όνομα ωστόσο αφορά την καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου.

Και μπορεί οι περιπτώσεις Δαμανάκη-Διαμαντοπούλου να προκαλούν μουρμούρες έως… αλλεργία στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, λόγω του… ζωηρού πολιτικού παρελθόντος τους απέναντι στην Κεντροδεξιά, ειδικά σε ό, τι αφορά την πρώην υπουργό Παιδείας και διαχρονική «ομοτράπεζη» του Κώστα Σημίτη, με την περίπτωση της Μαρίας Ευθυμίου ωστόσο, τα πράγματα αλλάζουν.

Η αξιοπρεπής καθηγήτρια του Πανεπιστημίου «μαθαίνει Ιστορία» τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια. Με θάρρος και πάθος, ξεπερνώντας ταμπού και ιδεοληψίες, αλλά και με βαθιά γνώση και ανάλυση των πηγών. Η δουλειά της αναγνωρίζεται και στο εξωτερικό, και η υποψηφιότητά της δείχνει να αποτελεί το «κόλπο γκρόσο» του Κυριάκου Μητσοτάκη, εφόσον δεν υπάρξει κάτι… διαφορετικό στον ορίζοντα.

Η σημειολογία άλλωστε είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ιστορικός, και μάλιστα στη συγκυρία του εορτασμού των 200 ετών από τον Αγώνα για την Απελευθέρωση, το 1821.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top