Σέρρες : Αποχώρηση σε ένδειξη συμπαράστασης στον Γιάννη Γιάντσιο

-λήψης-5-5.jpg

 Την αποχώρηση τους από το ΜΕΡΑ 25 ανακοίνωσαν 16 μέλη και φίλοι του κόμματος σε ένδειξη συμπαράστασης στον δικηγόρο  κ Γιάννη Γιάντσιο

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ 16

Εμείς τα παρακάτω μέλη, φίλοι του ΜεΡΑ25
ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ
σε ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης του συντρόφου και φίλου μας Γιάντσιο Ιωάννη, δικηγόρο Σερρών, πρώτος σε ψήφους στις βουλευτικές εκλογές στις Σέρρες, που παραιτήθηκε για τους κάτωθι λόγους, τους οποίους επιβεβαιώνουμε λέξη προς λέξη, διότι πολλοί από εμάς τα ζήσαμε μαζί του τα γεγονότα έτσι ακριβώς όπως ιστορούνται.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ
Σέρρες 24-10-2019

Ο Βαρουφάκης χτίζει Σταλινικό προσωπικό (οικογενειακό, φιλικό κόμμα)
Καταθέτω την παραίτηση μου για τους παρακάτω λόγους.
Οι εκλογές της 7 Ιουλίου 2019 έχουν περάσεις και διανύουμε τον 4 μήνα. Σ αυτόν το χρονικό διάστημα, το μόνο που γίνεται στο κόμμα και στα μέλη του είναι οι υπόγειες φράξιες και η επιβολή μιας ομάδας της ηγεσίας που έχουν απλώσει ένα πέπλο σιωπής στα μέλη. Διορίζουν τις προσωρινές επιτροπές σε κάθε νομό της χώρας, ανάλογα με τα συμφέροντα τους. Καμία ιδεολογική θέση δεν θέλουν. Σίγουρα θέλουν οικονομική ενίσχυση μέσω κουπονιών και όποιος δώσει τα περισσότερα είναι ένα καλό μέλος. Σας αναφέρω ότι, επειδή αντέδρασα στους διορισμούς της προσωρινής επιτροπής, διότι ζήτησα να γίνουν έστω και τυπικές εκλογές το κλίμα είναι βαρύ για μένα στο κόμμα!! Αυτοί που σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα του κόμματος (πχ ο σύζυγος της κ. Σακοράφας κ. Μπιτζιάνης, ο οποίος δεν εκτέθηκε σε εκλογική διαδικασία) επιβάλουν εντός του κόμματος το δόγμα ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ! Το εξηγώ αμέσως. Δηλαδή, αν εκτέθηκες στις εκλογές, αν έτρεχες και έφερες ψήφους στο κόμμα, αν βγήκες σ αυτόν τον αγώνα πρώτος, δεύτερος τρίτος κλπ δεν έχει καμία σημασία. Η μόνη ιδιότητα που θα έχεις είναι ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ, που θα εκτελεί εντολές!! δίχως άποψη, διότι αν έχεις άποψη υπάρχει η απειλή της διαγραφής (δεν κάνεις για το κόμμα). Απαγορεύεται να έχεις άποψη. Κι όλα αυτά σε ένα δημοκρατικό κόμμα που ο αρχηγός μας λέει πως είμαστε, μέρος ενός μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού κόμματος. Αστεία πράγματα. Αυτή είναι η θέση του Βαρουφάκη (δεν ξέρω πραγματικά τι φοβάται). Αυτή η αντίληψη, υπήρχε σε όλα τα μη δημοκρατικά, φασιστικά και σταλινικά κόμματα. Το άτομο, να χάνει την ιδιότητα του ως σκεπτόμενος πολίτης και να εντάσσεται σε ένα κόμμα που αυτό έχει την ¨θεία φώτιση¨ που ότι λέει είναι αλάθητο και πρέπει να εκτελείτε παρατά τα, ακόμη και αν είναι λάθος. Άλλωστε, το κόμμα δεν κάνει ποτέ λάθος έλεγε ο ΣΤΑΛΙΝ ο Χίτλερ και όλοι οι όμοιοί τους. (δείγμα μικρών ανθρώπων και ηγετών)
Να τονίσουμε στον Βαρουφάκη ότι στην ζωή, μάθαμε να δοκιμαζόμαστε και να διεκδικούμε την δημοκρατική εκλογή. Ουδέποτε διοριστήκαμε σε κάποιο πόστο, ούτε και θα δεχθούμε ποτέ διορίσω. Στην πολιτική ή γίνεσαι αποδεκτός από τον λαό ή πας σπίτι σου. Αυτά τα διορισμένα, είναι, για τους χαρτογιακάδες που δεν τολμούν να βρεθούν ενώπιον – ενωπίον με τον λαό, με την αλήθεια με την δημοκρατία. Δεν ξέρω τι εκτιμάει περισσότερο, ανθρώπους που είναι κόλακες, ή ανθρώπους που σέβονται τις αρχές της δημοκρατίας, που δεν σκύβουν κεφάλι, και είναι περήφανοι που ξέρουν να υπηρετούν αρχές. Προκαλώ τον καθέναν να δει προσεκτικά, ο Βαρουφάκης, αν αφήνει άλλον εκτός του εαυτού του να μιλάει για τις θέσεις του κόμματος. Ουδείς σας πληροφορώ. Ο άνθρωπος δεν πήρε ένα τηλέφωνο στους υποψηφίους του να τους πει ένα ευχαριστώ! Καταλαβαίνω πως νοιώθει ως άλλος Μ. Αλέξανδρος επάνω στον Βουκεφάλα και οι ορδές των στρατιωτών – μελών του να τον χειροκροτούν για να κατακτήσει την Βουλή. Αυτό δεν το κατακτά ως πραγματικός ηγέτης, αλλά προσπαθεί ως άλλως πατερούλης Στάλιν να το πετύχει. Κρίμα!!
Εγώ και οι φίλοι μου, οι σύντροφοι μου όταν πήραμε την απόφαση να συνταχθούμε μαζί του, πιστέψαμε ότι, αντιπροσωπεύει την ουσιαστική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας. Παλέψαμε μόνοι μας, εκτεθήκαμε, επαγγελματικά, κοινωνικά πολιτικά φέραμε τους περισσότερους ψήφους, γιατί, για να βρεθούμε σε ένα σταλινικό κόμμα που διορίζει και δεν εκλέγει!!! Εμείς δεν μπήκαμε στον αγώνα ως στρατιώτες, αλλά ως αγωνιστές για μια νέα εποχή, για μια νέα συντροφικότητα. Εμείς είμαστε αγωνιστές σκέτα. Δεν θέλουμε να είμαστε όμηροι, δεύτερης κατηγορίας μέλος!!
Στρατιώτης, αυτό είναι το δόγμα Βαρουβάκη, όχι αγωνιστές, «μόνο στρατιώτες έχουν θέση στο κόμμα!». Αυτό είναι το μοτίβο. Ακόμη και σ αυτές τις προσυνεδριακές οργανώσεις που γίνονται δειλά – δειλά, γίνονται κατόπιν της καθοδήγησης του κόμματος, φρόντισαν να διορίσουν κάποια μέλη που δεν έχουν άποψη, παρά το μόνο που τους νοιάζει είναι η εξουσία (η ψευδαίσθηση της εξουσίας), που δηλώνουν στρατιώτες, για να έχουν οφέλη κομματικά προσωπικά και ούτω καθ εξής. Ο Βαρουφάκης, δεν θέλει ανδρείους, ανιδιοτελής δημοκράτες, κινηματικούς, έντιμους, καθαρούς πολίτες που βρίσκονται μέσα στον λαό με ιδεολογία, που ο λαός τους βγάζει πρώτους, θέλει στρατιώτες. Απ ότι ξέρω, και με τους προσωπικούς ψήφους των υποψηφίων κατέφερε το κόμμα να πάρει το 3,5% και να μπει στην Βουλή. Δίχως αυτούς τους ψήφους δεν θα υπήρχε. Ποιο είναι το ευχαριστώ σε όλους τους υποψηφίους που εκτέθηκαν με προσωπικό κόστος σε όλα τα επίπεδα! να τους απειλούν πως πρέπει να είναι στρατιώτες, αλλιώς θα τους φάει η μαρμάγκα!! Αυτά τα έχουμε δει, τα έχουμε ζήσει. Τι λέει ο Βαρουφάκης, δημοκρατία, αλλά εσωτερικά Σταλινικές νοοτροπίες. Δείχνει το ποιώ του. Αυτάρεσκος ηγέτης συγκεντρωτικός με άλαλα κομματικά μέλη. Άσε τι κόσμος συρρέει στο κόμμα. Ότι αποτυχημένο από το ΣΥΡΙΖΑ και από αλλού εντάσσετε στο κόμμα. Είναι κρίμα, για άλλη μια φορά να νοιώθουμε «προδομένοι», από την δήθεν κομματική δημοκρατία που είναι ένα άδειο σακί!!
Με τιμή
Γιάντσιος Ιωάννης Δικηγόρος
6976639687

Οι Παραιτηθέντες
1.- Κατσίμπρας Ευθύμης
2.- Θεοδωρίδης Κυριάκος
3.- Κείσογλου Χρυσόστομος
4.- Λούση Κατσίμπρα
5.- Νικολίνα Μιλούσεβα
6.- Γιάντσιου Δήμητρα
7.- Νικηφόρος Παπαφιλίπου
8.- Μιχαλάκης Στυλιανός
9.- Μιχαλάκης Ιωάννης
10.- Ματσούκας Ηρακλής
11.- Μωραίτης Χρήστος
12.- Τσιώτσκα Ελένη
13.- Μωραίτη Ξένια
14.- Αλεξάνδρου Θεόδωρος
15.- Καντοπούλου Πηνελόπη

έπεται συνέχεια…..

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top