Τελευταία μπλόφα και αποτυχημένο πραξικόπημα

papandropoulos-ok-696x385-696x385-1.jpg

Με πολύ ταλέντο και δημοσιογραφική σοβαρότητα, η Ελένη Βαρβιτσιώτη και η Βικτωρία Δενδρινού, στο βιβλίο τους «Η μεγάλη μπλόφα» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος), περιγράφουν πως το πρώτο εξάμηνο του 2015, η ανευθυνότητα των Τσίπρα, Καμμένου και άλλων τινών, έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της αβύσσου και πως οι Ευρωπαίοι έσωσαν την παρτίδα, κρατώντας ζωντανή την Ελλάδα και αρτιμελή την ευρωζώνη.

Αυτήν που από τότε δίνει «φιλί ζωής» στην Ελλάδα.Του Αθ. Χ. Παπανδρόπουλου

Υπό αυτήν την έννοια, το βιβλίο των δύο δημοσιογράφων μπορεί να γίνει αντικείμενο διπλής ανάγνωσης. Είτε να διαβαστεί ως μπλόφα, είτε ως μια πρωτοφανής πολιτική απάτη, η οποία λίγο έλειψε να εξελιχθεί και σε πραξικόπημα.

Διότι αυτό που δεν λέγεται στο βιβλίο είναι ότι κάποιοι στην τότε ελληνική κυβέρνηση περίμεναν ένα «όχι» του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες για να προχωρήσουν στην κατάλυση της δημοκρατίας. Υπό το πρόσχημα της έκτακτης εθνικής ανάγκης.

Την εκδοχή αυτή, εμμέσως πλην σαφώς τότε, την είχαν επιβεβαιώσει και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία βέβαια στη συνέχεια εξαφανίστηκαν από το προσκήνιο. Υπό αυτήν την έννοια, το αποτυχημένο πραξικόπημα και η μετέπειτα ευθυγράμμιση των Τσίπρα και Καμμένου με το τρίτο μνημόνιο, αποτελεί και ερμηνευτικό κλειδί για άλλες μεθοδεύσεις που σήμερα βρίσκονται στο προσκήνιο.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε ότι είναι σοφή η απόφαση του πρωθυπουργού να μην αναζητηθούν ευθύνες για τα γεγονότα του Ιουλίου 2015.Αν αυτό συνέβαινε θα έρχονταν στο προσκήνιο γεγονότα και καταστάσεις που μόνον κακό θα προκαλούσαν στη δημοκρατία μας.

Κατά τα λοιπά, από το βιβλίο των Βαρβιτσώτη – Δενδρινού, προκύπτει αβίαστα ότι το 2015, οι Τσίπρας – Καμμένος, την ευκαιρία που τους προσέφεραν οι προ των μνημονίων κυβερνήσεις, οδηγώντας την Ελλάδα στη χρεοκοπία, τη χρησιμοποίησαν όχι για να συμβάλλουν στη σωτηρία της χώρας, αλλά για να αναρριχηθούν οι ίδιοι στην εξουσία.

Και ο μεν Καμμένος αυτό το έκανε ευκαιριακά και καιροσκοπικά, ο δε Τσίπρας μέσω της κρίσεως προετοίμασε το πολιτικό του μέλλον επί εντελώς προσωπικής βάσεως. Στόχος του δε ήταν, σε λαϊκό επίπεδο, να προσεταιριστεί ένα πολιτικό κοινό, το οποίο ήταν και μια από τις βασικές αιτίες της ελληνικής χρεοκοπίας.

Ας σημειωθεί δε, προς γνώσιν κάποιων παντογνωστών, ότι οι χρεοκοπίες δεν συμβαίνουν από τη μια μεριά στην άλλη, αλλ´ είναι τα αποτελέσματα μακροχρόνιων πολιτικών επιλογών και πράξεων και στην ουσία προδιαγράφονται.

Κατά συνέπεια οι μαθητευόμενοι μάγοι που το 2015 ανέβηκαν σχεδόν εκβιαστικά στην εξουσία, προκάλεσαν εκ προθέσεως ανήκεστο βλάβη στην ελληνική οικονομία. Βλάβη η οποία έγινε εκ προμελέτης.

Ο ανεκδιήγητος Γ. Βαρουφάκης ήταν επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Τα έργα και οι ημέρες του δεν αφορούν όμως μόνον τον ίδιο, αλλά το σύνολο της τότε κυβέρνησης των Σύριζα – ΑΝΕΛ.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top