Δήμος Βισαλτίας : Ποιος από τους δύο σας αντέγραψε το μήνυμα του άλλου δήμαρχε ????

-ΜΥΛΩΝΑ-ΝΕW-199x300.jpg

Διάβασα το μήνυμα του δημάρχου Βισαλτίας Αθανασίου Μασλαρινού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου . Όμως δεν ξέρω αλλά κάτι μου θύμισε το περιεχόμενο του μηνύματος και αναζητώντας στο διαδίκτυο . Βρήκα ότι παρόμοιο περιεχόμενο έχει και το μήνυμα του δημάρχου Δυτικής Αχαίας κ Μυλωνά . Τώρα κάποιος εκ των δύο αντέγραψε τον άλλο ???? Υπήρξε από σύμπτωση τέτοια ταύτιση ???? Δεν γνωρίζω διαλέγετε και παίρνετε .

Τώρα αν ισχύει η περίπτωση της αντιγραφής δεν μπορούμε να σας πούμε ποιος αντέγραψε ποιον

 ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΧΑΙΑΣ

Χαιρετισμός Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας για την 28η Οκτωβρίου 1940. Ο Σπύρος Μυλωνάς αναφέρει: “Συνδημότισσες και συνδημότες,

79 χρόνια πέρασαν από εκείνο το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου 1940, τότε που η γενιά των γονιών και των παππούδων μας έκλεισε το μεγάλο ραντεβού της με την ιστορία.  

Τότε που για άλλη μια φορά οι Έλληνες με  βασικό όπλο το ανάστημα της ψυχής τους, πολέμησαν τον εχθρό και ψήλωσαν το μπόι τους πάνω από τα ανθρώπινα μέτρα.

Στις μεγάλες κρίσεις που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα τον 20ο αιώνα, η Ελλάδα υπερασπίστηκε πάντοτε το Δίκιο. Όλοι παραδέχτηκαν την προσφορά των Ελλήνων στην ανθρωπότητα.

Γι’ αυτό πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε και να θυμόμαστε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους, που έγραψαν σελίδες Ιστορίας.

Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 δεν ανήκει μόνο στους Έλληνες, αλλά σε όλους τους λαούς. Έχει διαχρονική αξία και ένα διπλό μήνυμα:

Το ηρωικό ΌΧΙ του ελληνικού λαού απέναντι στον ξένο κατακτητή και σε όσα εκείνος συμβόλιζε: το φασισμό, την εθνική υποταγή, το φυλετικό μίσος, την ωμή βία, την απαξίωση κάθε ανθρώπινης αξίας. Έχει όμως, και ένα μήνυμα εθνικής ανάτασης και εθνικής ομοψυχίας όλων των Ελλήνων να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα, τις οικογένειές τους και τους ίδιους.

Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα πέρασε μία βαθιά κρίση, που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στις ζωές όλων μας και στον τόπο μας. Το σημαντικό όμως είναι ότι σήμερα στεκόμαστε ξανά όρθιοι, έτοιμοι να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο και τους ανθρώπους μας”.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

 Ο συμβολισμός της 28ης Οκτωβρίου έχει διαχρονική αξία και ένα διπλό μήνυμα: Το ηρωικό ΌΧΙ του ελληνικού λαού απέναντι στον ξένο κατακτητή και σε όσα εκείνος συμβόλιζε: το φασισμό, την εθνική υποταγή, το φυλετικό μίσος, την ωμή βία, την απαξίωση κάθε ανθρώπινης αξίας. Έχει όμως, και ένα μήνυμα εθνικής ανάτασης και εθνικής ομοψυχίας όλων των Ελλήνων να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα, τις οικογένειές τους και τους ίδιους.  

Τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Βισαλτίας πέρασε μία βαθιά κρίση, που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στις ζωές όλων μας και στον τόπο μας. Το σημαντικό όμως είναι ότι σήμερα στεκόμαστε ξανά όρθιοι, έτοιμοι να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο και τους ανθρώπους μας.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top