Πώς το Επιμελητήριο μπορεί να παίξει ρόλο στο θέμα του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης – η άποψη του Ιορδάνη Ξανθόπουλου που διατυπώθηκε ήδη από το 2017 !

.png

Στις τριάντα(30) πόλεις της Ελλάδος, στις οποίες εξελέγησαν «Συμπαραστάτες του Δημότη και της Επιχείρησης» κατά την πενταετία 2014-2019,  μόλις δώδεκα(12) παρέμειναν στις θέσεις τους, λόγω της αρνητικής στάσης των Δημάρχων. Ο «Συμπαραστάτης» είναι ένα εργαλείο για τους πολίτες και τους Δήμους προκειμένου να επιλύσουν εξωδικαστικά τα προβλήματά τους και ο συμβουλευτικός ρόλος του μόνο να ενισχύσει μπορεί τη λειτουργία του Δήμου. Η ανησυχία επομένως των Δημάρχων είναι στο ότι ο «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης» μπορεί να παρεμβαίνει στην πολιτική γραμμή που χαράσσει η εκάστοτε Δημοτική Αρχή και που (ίσως) μπορεί να «διαταράξει» τη λειτουργία του Δήμου. 

Η Δημοτική Αρχή Αγγελίδη, τα περασμένα χρόνια της μακράς θητείας της,  αδιαφόρησε και αδράνησε ως προς το θέμα αυτό. Όμως, η Αντιπολίτευση τότε των Φωτιάδη και Μηλίδη, γιατί άφησε τη Δημοτική Αρχή Αγγελίδη ανεξέλεγκτη και κυρίως, γιατί δεν προσπάθησε να δώσει στους συμπολίτες μας ένα θεσμό-εργαλείο ως βοήθεια; 

Θέλω στο σημείο αυτό να σημειώσω και τούτο: Σε μία αντίστοιχη περίπτωση (και πάλι επί αυτού του θέματος), η Δημοτική Αρχή Σάμου δέχθηκε την πρόταση από το Επιμελητήριο Σάμου (ημερομηνία 24/02/2011 – Αρ.Πρωτ: 799) για να αναλάβει το εκεί  Επιμελητήριο (μολονότι μη Φυσικό Πρόσωπο) και μάλιστα δωρεάν το ρόλο και το βάρος του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης». Να μια καλή ιδέα . . . (παρακάτω το έγγραφο)

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος – Δημοσιογράφος / Φιλόλογος 

Πρώτη Δημοσίευση : 09/02/2017 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top