Σέρρες : Διαμαρτυρία σωματείων για την επίσκεψη του Αμερικάνου πρόξενου

-λήψης-5-9.jpg

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας σκυτάλη από την προηγούμενη, διοργανώνει άλλο ένα «αναπτυξιακό συνέδριο» για τον αγροτοδιατροφικό τομέα προκειμένου να προωθήσει τις επενδύσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στον πρωτογενή τομέα και στο νομό μας.

   Μαζί με όλα τα στελέχη των πολυεθνικών παρών θα είναι και ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Gregory W. Pfleger, για να προωθήσει τα συμφέροντα των αμερικανικών ομίλων στον τομέα της γεωργίας.

 Αλήθεια ενδιαφέρονται τα επιτελεία των ΗΠΑ αλλά και των άλλων πολυεθνικών για την πραγματική ανάπτυξη της επιστήμης, της έρευνας στον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας όπου θα ικανοποιούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες;

Νοιάζονται για την ερημοποίηση των χωριών, την αυξημένη ανεργία, τη μετανάστευση των νέων ανθρώπων ή για το ξεκλήρισμά της μικρομεσαίας αγροτιάς;

 Καμία αυταπάτη δεν έχουμε για το ρόλο που παίζουν τα στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ όταν αλωνίζουν την Ελλάδα, για να προωθήσουν τα συμφέροντα και να επιβάλουν τα επενδυτικά σχέδια των μονοπωλίων τους.  Άραγε θέλουν να μας βοηθήσουν, να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας;

Δεν ξεχνάμε την πρόσφατη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας που εμπλέκεται ακόμη πιο πολύ η χώρα και ο λαός μας στον στόχο των αντιποίνων για το χατίρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Ξέρουμε καλά πια είναι τα ευρύτερα Αμερικανικά σχέδια στην περιοχή των Βαλκανίων. Τον ανταγωνισμό με τη Ρωσία , την Κίνα. Οι ΗΠΑ απαιτούν πιστούς συμμάχους. Ο λαός μας να μη διαλέξει κανέναν ιμπεριαλιστή. Να διαχειριστεί μόνος του τον πλούτο που παράγει.

Βλέπουμε καθημερινά την εκρηκτική κατάσταση στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Την τροφοδοσία της τουρκικής επιθετικότητας από το ΝΑΤΟ.

Η “ανάκαμψη”, το “καλό οικονομικό κλίμα”, η “ανάπτυξη στον αγροτοδιατροφικό τομέα”, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι έρχονται, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενοι «καλύτεροι μεντεσέδες» (βλέπε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), δεν ανατρέπουν την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός. Δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα.

Καλούμε σωματεία της πόλης, φορείς, συλλόγους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, να καταγγείλουν την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στην πόλη μας.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Ο Αμερικάνος πρόξενος είναι ανεπιθύμητος στις Σέρρες!

  • Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού
  • Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών  ΔΙ.ΠΑ.Ε.
  • Σύλλογος Γυναικών ν. Σερρών (ΟΓΕ)
  • Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων ν. Σερρών
  • Σωματείο Εργαζόμενων Επεξεργασίας Μετάλλων ν. Σερρών
  • Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Σερρών

Σέρρες, 30 Οκτώβρη 2019

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top