Δήμος Σερρών : Στη μάχη της καθαριότητας 4 νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα

amaksostasio2.jpg

Εδώ και λίγες μέρες, ο στόλος της Διεύθυνσης Καθαριότητας έχει ενισχυθεί με τέσσερα νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα, μικρού μεγέθους, τα οποία συμβάλουν στη συλλογή-μεταφορά, την εκφόρτωση απορριμμάτων και την πλύση, τοπικά, οδών του κέντρου της πόλης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο τετράκυκλα ηλεκτροκίνητα οχήματα τύπου ανατρεπόμενου κάδου, ένα τετράκυκλο ηλεκτροκίνητο όχημα με ανατρεπόμενη κιβωτάμαξα και ένα τετράκυκλο ηλεκτροκίνητο όχημα με ανατρεπόμενη κιβωτάμαξα και πλυστικό μηχάνημα 200lt.

Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Σερρών, συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας,  στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου και στην αισθητική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος.

Η προμήθεια των 4 οχημάτων χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ04 “Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς“ στο πλαίσιο της υλοποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της πόλης των Σερρών.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top