Δήμος Νέας Ζίχνης : Οδηγίες για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς

.jpg

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοτών Νέας Ζίχνης που είναι ιδιοκτήτες, κάτοχοι, συνοδοί ή φύλακες ζώων συντροφιάς, ο Δήμος τους καλεί να αναλάβουν τις υποχρεώσεις ως τέτοιοι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 5 του ν. 4039/2012 ορίζεται ρητά ότι « Μη άγρια ζώα που συντηρούνται από τον άνθρωπο για λόγους φιλοζωίας ή συντροφιάς, χαρακτηρίζονται δεσποζόμενα ζώα και ο ιδιοκτήτης, κάτοχος, συνοδός ή φύλακας τους οφείλει να μεριμνά για τη σήμανση και την καταγραφή του ζώου του, καθώς και να τηρεί τους κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας» .

Ο Δήμος Νέας Ζίχνης τους καλεί, επίσης, μεταξύ των άλλων υποχρεώσεων, να μεριμνήσουν για τη στείρωσή των ζώων, εφόσον δεν επιθυμούν τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορούν να τα διαθέσουν σε νέους ιδιοκτήτες και να προσκομίσουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικά, επί αποδείξει, στον Δήμο αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου.

Οι κάτοχοι –ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς ευθύνονται και για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημιά προκαλείτε από τα ζώα τους.

«Κατόπιν όλων των παραπάνω, σας ζητούμε άμεσα να μεριμνήσετε για την τήρηση των υποχρεώσεων σας, διαφορετικά θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι η υπηρεσία μας θα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες επιβολής κυρώσεων,» τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νέας Ζίχνης Κωνσταντίνος Νταράκης.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top