Το στεφάνι του Σύριζα

.jpg

Μια μεγάλη περίοδος της μεταπολιτευτικής περιόδου σφραγίστηκε από την εφημερίδα που αφού «γκρέμισε» τον Καραμανλισμό στηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, στράφηκε στη συνέχεια με τον πιο χυδαίο τρόπο κατά του ίδιου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Ο Αυριανισμός και οι Αυριανιστές έγραψαν μια από τις πιο μελανές σελίδες λαϊκισμού στην πολιτική ιστορία της χώρας.

Οι σκέψεις αυτές γίνονται με αφορμή τις σημερινές ντροπιαστικές σκηνές στο ΑΠΘ όταν κάποιοι «διακινητές» ιδεών κατέστρεψαν και πέταξαν το στεφάνι που είχε καταθέσει η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δράστες έμειναν ασυγκίνητοι από την πολιτική προστασία που παρείχε στον ακτιβισμό τους το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς υπερασπιζόμενο διαχρονικά το «δικαίωμά» τους στην παραβατικότητα.

Δεν υπάρχει δεξιός κι αριστερός λαϊκισμός. Ο λαϊκισμός είναι ενιαίος και είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Δημοκρατίας και των θεσμών της. Αλίμονο σε αυτόν που θα θελήσει να χαϊδέψει αυτιά κολακεύοντάς τον, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά και συστηματικά με αποκορύφωμα την αντιμνημονιακή εποχή των «αγανακτισμένων». Τώρα ήρθε η ώρα να δρέψει τους καρπούς των σπόρων που ο ίδιος έσπειρε.

ΜΕΤΑΡΡΎΘΜΙΣΗ

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top