Σέρρες : Όλοι εναντίον Λευτέρη Αβραμάκη

-λήψης-12.jpg

Μετά το ΜΕΡΑ 25 , την ΠΕΑΕΑ και την Αυγή .Τα πυρά τους κατά του Σερραίου βουλευτή του Σύριζα κ Αβραμάκη εξαπολύουν οι Σύλλογοι συγγενών θυμάτων Νοεμβρίου 1944 Ν. Σερρών .Αφορμή η διορθωτική δήλωση του βουλευτή

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

«Κύριε Αβραμάκη, βουλευτή όλων των Σερραίων.

Λυπούμαστε πολύ για τη δήλωσή σας-αίτηση συγχώρεσης που κάνατε μετά την ηθελημένη επίσκεψη σας σε μνημόσυνο των Σερρών και στη δεξίωση ακολούθως. Επειδή όμως οι γνώσεις σας για τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας είναι πολύ περιορισμένες, επιτρέψτε μας να σας πούμε τα εξής:

Το Σεπτέμβριο του 1944 οι δυνάμεις κατοχής (Γερμανικές και Βουλγαρικές) έχασαν τον πόλεμο και άρχισαν την αποχώρηση τους από τη χώρα. Στις 8 Σεπτεμβρίου 1944 οι Βούλγαροι κατακτητές ήταν φασίστες και την επομένη, 9 Σεπτεμβρίου 1944, έγιναν κομμουνιστές και αποχωρώντας από τη χώρα πολεμούσαν και συλλάμβαναν τον εχθρό τους που δεν ήταν άλλος από εθνικές αντάρτικες ομάδες.

Κάποιοι εκ των Βουλγάρων έμειναν και πολέμησαν στις τάξεις του ΕΛΑΣ.

Τους συλληφθέντες παρέδιδαν στους συνεργάτες πλέον ΕΛΑΣΙΤΕΣ. Οι ‘Ελληνες που συνελήφθηκαν και αρνήθηκαν να ενταχθούν στις τάξεις του ΕΛΑΣ σφαγιάσθηκαν με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο.

Πιστεύω στο μνημόσυνο που παρεστήκατε να ακούσατε το ιστορικό του μνημείου.

Αυτούς τους νεκρούς μνημονεύουμε κάθε χρόνο σε 4 μεγάλα μνημόσυνα (4° χλμ Σερρών Βροντούς, Τριάδα, Νικόκλεια-Βέργη-Σησαμιά, Δάφνη-μαϊμού ντερέ) και σε 3 άλλα μικρότερα.

Εμείς κύριε Αβραμάκη, βουλευτή όλων των Σερραίων δεν είμαστε ακροδεξιοί, φασίστες, σταλινοφασίστες ούτε και ναζιστές.

Ανήκουμε σε διάφορους πολιτικούς χώρους όπως του ΠΑΣΟΚ (όπου ανήκατε εσείς μέχρι προχθές) και του ΣΥΡΙΖΑ (όπου ανήκετε σήμερα).

Πάρα πολλοί από εμάς είναι και ψηφοφόροι σας. Δεν μαζευόμαστε στα μνημόσυνα να ξεπλύνουμε τα εγκλήματα του φασισμού όπως νομίζετε ή του κομμουνισμού.

Μαζευόμαστε για να ανάψουμε ένα κεράκι στους πατεράδες, τις μάνες και τους παππούδες μας και σε αντίθεση με εσάς και το διχαστικό σας λόγο να φωνάξουμε:

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΔΙΧΑΣΜΟΣ.

Όπως προείπα την ανακοίνωση υπογράφουν οι «Σύλλογοι συγγενών θυμάτων Νοεμβρίου 1944 Ν. Σερρών» και όλοι εμείς θα πω πως συμφωνούμε με το σύνθημά τους

Ποτέ πια διχασμός, αλλά στην πράξη!

Γιατί στα λόγια …χορτάσαμε!

Σύλλογοι συγγενών θυμάτων Νοεμβρίου 1944 Ν. Σερρών

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top