Στο τέλος δεν θα μείνει κανείς νέος άνθρωπος σ΄αυτή εδώ τη χώρα

Luggages-1024x682.jpg

Στο τέλος δεν θα μείνει κανείς νέος άνθρωπος σ΄αυτή εδώ τη χώρα.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι έλαβε και δημοσιεύει τη παρακάτω επιστολή>

Αν είσαι άτυχος και μηχανικός στην Ελλάδα

Eίσαι μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας και μισθωτός;

Καλά να πάθεις και με τον τωρινό νόμο Kατρούγκαλου και ακόμα χειρότερα με τον νέο , ας ελπίσουμε όχι , που ετοιμάζει ο θανάσιμος εχθρός των μηχανικών, για όσους θυμούνται την πρώτη θητεία του, ήρθε τώρα να μας αποτελειώσει, εντάξει όχι όλους, αλλά τους μικρούς και αυτούς που παλεύουν με νύχια και με δόντια να κάνουν αυτό που τους αρέσει έστω και αν δεν βγαίνουν, αλλά το κάνουν με την ελπίδα ότι κάποτε το μεράκι και η αγάπη τους για ένα επάγγελμα για μια τέχνη θα τους ανταμείψει , όχι πλουσιοπάροχα , αλλά τουλάχιστον να μπορούν να ζήσουν την ζωή τους κάνοντας αυτό που αγαπανε … φυσικά οι λέξεις, αγάπη, μεράκι και κόπος δεν τις καταλαβαίνουν οι τεχνοκράτες και οι αυλοκόλακες της ολιγαρχίας ..

και πάμε στο ζουμί

Πριν τα μνημόνια ένας μισθωτός έστω με μόνο μερικά ένσημα έπαιρνε απαλλαγή από το ΤΕΒΕ τότε και άνοιγε μαγαζί χωρίς να πληρώνει τεβε αλλά και χωρίς να έχει πλήρη ασφάλιση στην ουσία, παράλογο αλλά για τα δεδομένα τις προ κρίσης εποχής όλη η Ελλάδα ήταν ένα παράλογο ξέφραγο αμπέλι που ότι ήθελες δήλωνες και ότι γούσταρες έπαιρνες. Αυτά βέβαια πληρώνουμε τώρα αλλά τα πληρώνουν άλλοι άνθρωποι άλλη γενιά.

Μετά ήρθαν τα μνημόνια και κρίση ήρθε και ο Βρούτσης και όσον αφορά τον κλάδο μας των μηχανικών σημαίνει μια μεγάλη αύξηση των εισφορών , δεν λέω ότι τον νόμο τον ψήφισε ο Βρούτσης.

Ο νόμος είχε ψηφιστεί αλλά τον εφάρμοσε ο Βρουτσης ( παρόλο την κρίση στην οικοδομή και κατά συνέπεια στον κλάδο των μηχανικών αυτό απλός ήταν λεπτομέρεια)… όπως και να έχει οι αυξήσεις πέρασαν, μετά από πολλές παλινωδίες του ΤΕΕ και των υπουργείων, κάποια στιγμή και μερικοί μικροί μηχανικοί ακόμα να ξεχρεώσουν αυτές τις εισφορές. ( πάλι καλά που κάποιοι έφτιαξαν τις 120 δόσεις λέμε τώρα )

Μετά ήρθε ο Κατρούγκαλος και και εφαρμόστηκε ένα κατά μεγάλο ποσοστό δίκαιο μέτρο ειδικά για τους μικρούς μηχανικούς και ελ επαγγελματίες , ίσως όχι δίκαιο ειδικά για τους έχοντες μεγάλα εισοδήματα, ας το βελτίωναν εκεί.

Και να διευκρινίσω εδώ ότι ένας μισθωτός που είναι και ελ. Επαγγελματίας όπως ένα μηχανικός πληρώνει την εισφορά του ως μισθωτός και αν αυτή είναι μεγαλύτερη από την ελαχίστη, που κατά περίπτωση προβλέπετε, τότε ως ελ. Επαγγελματίας πληρώνει επιπρόσθετα μόνο αν έχει κέρδη και αν ναι αυτή ισούται, για τους μηχανικούς στο 34%, για τους άλλους στο 26% περίπου των κερδών .

Βέβαια επί τις ευκαιρίας άλλο ένα παράλογο του όλου μπάχαλου με τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις εισφορές των μηχανικών από τα ΑΕΙ και των μηχανικών από τα ΑΤΕΙ, οι απόφοιτοι λοιπόν από τα ΑΕΙ πληρώνουν 34% ενώ από τα ΑΤΕΙ 26% και ας έχουν σε πολλά αντικείμενα τα ίδια δικαιώματα .. άλλο μπέρδεμα εκεί δεν είναι του παρόντος έτσι και αλλιώς βέβαια σε λίγο δεν θα υπάρχουν παρά ελάχιστοι από τους δύο κλάδους. ( ο μηχανικός που είναι εγγεγραμμένος στο ΤΕΕ πληρώνει με το έτσι θέλω επικουρικό και εφάπαξ … γιατί ;;; ξέρω φυσικά αλλά γιατί να μην είναι προορατικό αφού για όλους τους άλλους δεν είναι υποχρεωτικό

Και το σήμερα το αύριο

Και τώρα αν κατάλαβα καλά ο Βρούτσης λέει ότι όποιος είναι μηχανικός και είναι μισθωτός και ελ επαγγελματίας θα πληρώνει δυο φόρες ασφάλεια, παράλληλη , βέβαια λέει αν αντέξει θα πάρει μεγαλύτερη σύνταξη χαχαχ 50 ευρω χαχα :

Εισφορά πρώτη

Μια την έτσι και αλλιώς υποχρεωτική ως μισθωτός που κατά πασά πιθανότητα είναι πάνω από 210 ευρώ τον μήνα όπως όρισε τις υποχρεωτικές κλάσης ως ελάχιστη υποχρεωτική.

Εισφορά δεύτερη

Και μια ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός ανεξάρτητα αν έχει κέρδη. Φυσικά για έναν μηχανικό που ως ιδιότητα είναι ελ, επαγγελματίας. Πολλές φόρες έχει ως γραφείο το σπίτι του ή ακόμα και να πληρώνει ένα γραφείο ή μαγαζί για να μην χάσει την ιδιότητα του μηχανικού και ίσως κάποια ευκαιρία για ένα πρόσθετο εισόδημα. Του λέει λοιπόν τώρα ότι θα πρέπει να πληρώσει πάγια επιπρόσθετα άλλα 210 ευρώ, που για τους μηχανικούς όμως θα είναι παραπάνω γιατί εκεί θα προστίθεται και το επικουρικό και το εφάπαξ, άρα λογικά κοντά στα 300 € …

Όλο αυτό δεν είναι ο τρόμος του παραλόγου, ο τρόμος του να ζεις στην Ελλάδα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει ;;

Φυσικά όλα αυτά ίσως αφορούν λίγους

*Ενας κλάδος που χτυπήθηκε απο την κρίση πιο πολύ και ιδιαίτερα οι νέοι μηχανικοί και που πληρώνουμε τα σπασμενα των προηγουμενων γενεων που θυσαυριζαν …υποτίθεται οτι μηχανικοι γινονταν και γινονται τα καλυτερα μυαλα της Ελλαδας αλλα αντι να τους προσεξεις να τους βοηθησεις τους τιμωρεις και να σκεφτει κανεις οτι απο καποιους μηχανικους με καποια περισευουμενα χρηματα σε καποια γκαραζ ξεκινησαν ολες οι τεχνολογικες επαναστασεις

*ενας …ανωνυμος μηχανικος

https://kourdistoportocali.com

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top