Σ.Κ.Α.Σερρών : Στήριξη και συμμετοχή στην κινητοποίηση των συνταξιούχων

.jpg

Με την παρέμβαση της στο ασφαλιστικό, η κυβέρνηση στέλνει τους ΑμεΑ και τις οικογένειες μας πελάτες στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες δε μας θέλουν και αν μας δεχτούν μας βάζουν να πληρώσουν μεγαλύτερα ασφάλιστρα. 

Ταυτόχρονα ο εξατομικευμένος κεφαλαιοποιητικός λογαριασμός, οδηγεί τις συντάξεις μας σε νέα χαμηλά επίπεδα, δεδομένου, ότι ο εργασιακός μας βίος είναι μικρότερος, εξαιτίας της κατάστασης της υγείας μας και των δυσκολιών που αυτή δημιουργεί στο να βρούνε εργασία. 

Πρόσθετα επιδιώκεται να επιτρέψουμε να «τζογάρεται» η ποιότητα της ασφάλισης μας ς στα «επενδυτικά»-χρηματιστηριακά παιχνίδια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Διεκδικούμε

  • Καμία μείωση σε αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα.
  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων.
  • Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση του μισθού του εργαζόμενου στο τμήμα που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.  
  • Πλήρης αποκατάσταση όλων των απωλειών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ. 
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 
  • Συντάξεις που θα εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια στα γηρατειά, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα. 
  • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top