Σέρρες : Στον τελικο του FORMULA 1 IN SCHOOLS το 3ο Γ.Ε.Λ

gmax_pixel_formoula1_in_schools_1.jpg

Με επιτυχία στέφθηκε η παρθενική συμμετοχή της ομάδας Gmax

του 3ου ΓεΛ Σερρών σε παγκόσμιους τελικούς της διοργάνωσης “Formula 1 in schools”. Στους αγώνες που διεξήχθησαν στο Yas Island του Abu Dhabi, πήραν μέρος 55 ομάδες εκπροσωπώντας  χώρες από ολόκληρο τον κόσμο. Οι μαθητές του 3ου ΓεΛ Σερρών δημιούργησαν  ομάδα συνεργασίας με συμμαθητές τους από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, με την επωνυμία Pixel. Αν και δεν κατόρθωσαν να αποσπάσουν κάποιο βραβείο ή διάκριση, έζησαν μοναδικές στιγμές και αποκόμισαν γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες που θα αποτελέσουν εφόδια ζωής. 


Μέσα σε επτά ημέρες διαγωνίστηκαν στην πίστα, παρουσίασαν προφορικά την εργασία τους, αξιολογήθηκαν σε τρεις γραπτές εργασίες και στο μηχανολογικό σχέδιο του μοντέλου τους, ενώ παράλληλα κατασκεύασαν και διακόσμησαν το εκθεσιακό τους περίπτερο που αποτέλεσε το σημείο αναφοράς της ομάδας και αξιολογήθηκαν και γι’ αυτό. Επιπλέον μέσω των συζητήσεων με τους κριτές και των συνεντεύξεων που έδωσαν, εξάσκησαν επικοινωνιακές δεξιότητες απαραίτητες σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς τους. 
Πέρα από όλα όμως ξεχώρισαν οι μοναδικές στιγμές της αλληλεπίδρασης με τους συμμαθητές τους από ολόκληρο τον κόσμο. Οι τελετές έναρξης και λήξης, η ομαδική φωτογραφία, η νυχτερινή ξενάγηση στο Yas marina circuit και η περιήγηση στα pit των ομάδων της F1 την επόμενη μέρα χαράχθηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων όσων είχαμε την τύχη να τα ζήσουμε. Όπως εξαιρετικά το δήλωσε στην παρουσίασή της η Αγγελική, παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2016, η συμμετοχή σε ένα τέτοιο γεγονός σε καθορίζει για τη μετέπειτα πορεία σου. 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα Gmax αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

πηγή: eproodos.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top