Η γυναίκα που γκρέμισε τη “γυάλινη οροφή”, χωρίς να γίνει… Πρόεδρος των ΗΠΑ

-λήψης-1-2.jpg

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Το 2016, η επικράτηση της Χίλαρι Κλίντον στη λαϊκή ψήφο δεν την οδήγησε στον Λευκό Οίκο, λόγω της εντυπωσιακής επιτυχίας του εκλογικού σχεδιασμού του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σε Πολιτείες-κλειδιά, που έκριναν τελικά τη μάχη στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, και επέτρεψαν στον Ντόναλντ Τραμπ να γίνει ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η “γυάλινη οροφή”, όπως την είχε περιγράψει η Χίλαρι Κλίντον, δεν έσπασε. Ο Λευκός Οίκος δεν υποδέχτηκε στο Οβάλ Γραφείο την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο στην Ιστορία της Αμερικής. Όπως απέδειξε ωστόσο η Νάνσι Πελόζι, δεν χρειαζόταν να γίνει κάποια Πρόεδρος των ΗΠΑ, για να… γκρεμίσει τη “γυάλινη οροφή”.

Με την πολιτική επιλογή να…πυροβολήσει, και να πυροδοτήσει την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, με τελικό ζητούμενο την καθαίρεσή του από την Προεδρία των ΗΠΑ, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κέρδισε μια θέση στις ιστορικές αφηγήσεις του μέλλοντος.

Γκρέμισε τη “γυάλινη οροφή”. Το έκανε με τον τρόπο της, και χωρίς να… τρέξει αίμα, πέρα από τις φωνές του Ντόναλντ Τραμπ και των Ρεπουμπλικανών στο Twitter. Η ισχυρότερη γυναίκα στην Ιστορία της Αμερικής, απέναντι στο ισχυρότερο άνδρα του κόσμου. Η έκβαση της αναμέτρησης ήταν αναμενόμενη…

ΥΓ: Η φωτογραφία από την ιστορική στιγμή της ανακοίνωσης παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top