Σέρρες : Πρωταθλητές στο κυνήγι αγριογούρουνου

-λήψης-10.jpg

Στους 12.153 αγριόχοιρους ανέρχεται ο συνολικός αριθμός αγριόχοιρων που θηρεύθηκαν κατά τη τρέχουσα κυνηγετική περίοδο (από 15.9.19 έως 30.11.19) στους 16 νομούς της Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με στοιχεία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ). Ο νομός που παρουσιάζει τον μεγαλύτερο αριθμό θηρευθέντων αγριόχοιρων είναι ο ν. Κοζάνης με 1.785 αγριόχοιρους και ακολουθεί ο ν. Σερρών με 1.335. Στο ν. Ξάνθης «κτυπήθηκαν» οι λιγότεροι αγριόχοιροι (207) και στη προτελευταία θέση βρίσκεται ο ν. Καβάλας (295).

Τα στοιχεία δόθηκαν στους επιστημονικούς συνεργάτες (δασολόγοι, δασοπόνοι) και τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ, στα πλαίσια λήψης ειδικών μέτρων πρόληψης και ελέγχου της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων. «Ο αριθμός είναι τεράστιος» δεν έκρυψε ο περιφερειακός σύμβουλος Θράκης της ΚΟΜΑΘ Παναγιώτης Καραφύλλης, ενημερώνοντας ότι ο αριθμός των αγριόχοιρων έχει αυξηθεί κατά πολύ τα περασμένα χρόνια. Όσο για τους κυνηγούς του νομού Ροδόπης είναι και αυτοί «ευχαριστημένοι», καθώς και στο νομό Ροδόπης υπάρχει μεγάλη αύξηση στους αγριόχοιρους που ‘χτυπήθηκαν’.

Πάντως, οι γνωρίζοντες περί κυνηγιού είναι μεν ευχαριστημένοι από τα θηράματα, είναι όμως ανήσυχοι αναφορικά με τη νέα γενιά του κυνηγιού. Φέτος οι άδειες είναι μειωμένες κατά 4% σε σχέση με πέρσι, ενώ τα περασμένα χρόνια υπήρχαν κι άλλες μειώσεις, με τον κο Καραφύλλη να λέει σχηματικά «κάθε χρόνο και λιγότεροι» και να καλεί τους νέους «να έρθουν κοντά στη φύση και το κυνήγι». Πηγή: xronos.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top