Έργα για τον νομό Σερρών φέρνει το 2020 ο Κώστας Καραμανλής

630d7e3b05b824528954dc04b30778e4_w22-81023w19164157karamanlis4-1156-577-c.jpg

Το 2020  ίσως αποτελέσει την απαρχή της προσπάθειας  για να ξεκολλήσει επιτέλους ο νομός Σερρών από τις τελευταίες θέσεις των οικονομικών δεικτών .

Όπως μαθαίνω η ομάδα τεχνοκρατών που είχε συσταθεί με εντολή του Σερραίου υπουργού υποδομών Κώστα Καραμανλή  από την πρώτη μέρα που ανέλαβε το υπουργείο και όλους αυτούς τους μήνες συνεργάστηκε  με θεσμικούς παράγοντες του νομού ( δήμαρχοι , αντιπεριφερειάρχης , πρόεδροι παραγωγικών φορέων ) , έχει προχωρήσει στην  κατάρτιση λίστας  έργων που κρίνονται ώριμα ( υπάρχουν οι σχετικές μελέτες ) και μπορούν να ενταχθούν άμεσα σε  προγράμματα  αξιοποιώντας μη απορροφημένα μέχρι και σήμερα χρηματοδοτικά κεφάλαια.

Στην πρόσφατη επίσκεψη του στις Σέρρες ο υπουργός  βρέθηκε στις περιοχές όπου υπάρχουν προτεινόμενα έργα και έκανε αυτοψία . Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτη προτεραιότητα αποτελούν έργα   σε υποδομές που ενισχύουν την ορθολογική χρήση των υδάτων , την παιδεία, την αντιπλημμυρική θωράκιση της πεδινής ζώνης και την βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Είναι βέβαιο οτι η έναρξη των έργων θα συνεισφέρει στο τοπικό ΑΕΠ τόσο άμεσα ( με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας , αύξηση του κύκλου εργασιών Σερραικών επιχειρήσεων ) όσο και μακροπρόθεσμα αφού θα συμβάλουν σε πολλές περιπτώσεις στην μείωση του κόστους παραγωγής ( βλέπε έργα στα αρδευτικά δίκτυα )

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top