Δήμος Σιντικής : Τραγική η κατάσταση στην κοίτη του Κρουσοβίτη ( φωτο )

80969457_10221192153941774_6984998827807735808_o.jpg

 Το θέμα με την κοίτη του ποταμού Κρουσοβίτη επαναφέρει ο Ιωσηφ Παναγιωτίδης . Μάλιστα ο κ Παναγιωτίδης συνοδεύει με φωτογραφίες την καταγγελία του .Ενώ υπενθυμίζει οτι το θέμα είχε τεθεί από την παράταξη του στις 22 Οκτωβρίου

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ στο Σιδηρόκαστρο.
Πρίν απο δύο μήνες η παράταξή μας κατέθεσε γραπτή ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο προς τον δήμαρχο Σιντικής, η οποία κοινοποιήθηκε και στα ΜΜΕ, για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην κοίτη του ποταμού Κρουσοβίτη (κυρίως μέσα στα όρια της πόλης του Σιδηροκάστρου) , ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΓΝΩΣΤΌ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΥΜΆΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΧΎΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΤΆΜΙ.
Επειδή δεν δόθηκε καμία σοβαρή απάντηση , επαναφέραμε το θέμα σε επόμενα δημοτικά συμβούλια, τονίζοντας την ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ λόγω και της επικείμενης εορτής των Θεοφανείων και της ρίψης του Σταυρού στο συγκεκριμένο σημείο.
Η συνήθης παρελκυστική απάντηση του δημάρχου οτι η κοίτη είναι ευθύνη της περιφέρειας είναι απαράδεκτη και στερείται κάθε σοβαρότητας, καθόσον το αποχετευτικό σύστημα είναι αποκλειστική ευθύνη του δήμου.
Το ήδη υφιστάμενο σύστημα αποχετευτικών σωληνώσεων εδώ και χρόνια έχει διαλυθεί σε όλο το μήκος της πόλης ( κυρίως δε ακριβώς κάτω απο την γέφυρα του Σταυρού) με αποτέλεσμα τα λύματα να διοχετεύονται στην κοίτη, μολύνοντας το υπέδαφος.Η κατάσταση αυτή πέραν του ότι έχει δημιουργήσει αφόρητες συνθήκες δυσοσμίας σε όλους τους κατοίκους, ειδικότερα δε σε αυτούς που κατοικούν στην παραποτάμια περιοχή, αποτελεί πολύ σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων και την μόλυνση του περιβάλλοντος.. Επειδή μέχρι σήμερα, η αδιαφορία είναι χαρακτηριστική και δεν έχει γίνει απολύτως καμία προσπάθεια παρέμβασης και αποκατάστασης της καταστροφής, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ότι η ΕΚΟΥΣΙΑ έκθεση των πολιτών σε κίνδυνο,πέραν των άλλων, αποτελεί και ποινικό αδίκημα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, δέντρο, ουρανός, γέφυρα, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top