Σέρρες : Η τελευταία ματιά στο 2019 του Στέλιου Μπουφίδη, από το Α ως το Ω,

stelios.jpg

Ένας μεγάλος δημιουργός έφυγε από τη ζωή την χρονιά που αφήνουμε. Ο Γιάννης Σπανός μας χάρισε υπέροχα τραγούδια με τα οποία μεγαλώσαμε αλλά και ακόμα τα τραγουδάμε. Ήταν παράλληλα ένας ευγενικός, ευαίσθητος και καλοσυνάτος άνθρωπος, όπως είναι οι πραγματικά μεγάλοι. Κρατώ ακόμη το σκίτσο που μου έκανε και μου χάρισε σε μια συνέντευξη που του πήρα όταν επισκέφτηκε την πόλη μας το 2000, αν θυμάμαι καλά.

Τζιζικώστας

Ο περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας πέτυχε το σχεδόν ακατόρθωτο. Παρά το γεγονός πως στις περιφερειακές εκλογές για την περιφέρεια πήραν μέρος κάτι λιγότεροι από μια δεκάδα συνδυασμοί, ο συνδυασμός του περιφερειάρχη που διεκδικούσε για δεύτερη φορά την αρχή κατάφερε να ξεπεράσει το 50% και να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.

Μένει να μην διαψεύσει τους πολίτες της περιφέρειας. 

Υποψήφιοι

Ας είναι καλά οι πολλαπλές φετινές εκλογές, γέμισε ο τόπος με υποψηφίους. Υποψήφιους ευρωβουλευτές υποψήφιους εθνικούς βουλευτές, υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, υποψήφιους τοπικούς συμβούλους, όλοι στην υπηρεσία του έθνους, της περιφέρειας μας, του νομού μας, της πόλης μας. Έτσι που όπως κυκλοφορούσαν καθημερινά στην πόλη είναι σίγουρο (παραφράζοντας τη γνωστή φράση) αν πετούσες πέτρα ψηφοφόρο ή υποψήφιο θα πετύχαινες

 Φλαμπουράρης

Ενθυμούμενος τα παραπάνω για τον ογδοντάχρονο διοικητή νοσοκομείου σκέφτηκα πως δεν άκουσα καμιά αντίστοιχη διαμαρτυρία για το ‘διορισμό’ του ογδοντάρη Αλέκου Φλαμπουράρη στη βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα. Γιατί η τοποθέτηση στις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου επικρατείας από τον αρχηγό του κόμματος, μη γελιόμαστε στην ουσία διορισμός είναι.

 Χρήστος Αρχοντίδης

Ένας μεγάλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Χρήστος Αρχοντίδης μας άφησε το 2019. Ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα και του Ατρόμητου, προπονητής, που ξεκίνησε από τους εφήβους του Πανσερραικού είχε μια σημαντική πορεία στη συνέχεια φτάνοντας μέχρι την εθνική Ελλάδος. Ήταν μελετηρός, πείσμων, ανέδειξε πολλούς ποδοσφαιριστές από τους εφήβους στην πρώτη ομάδα, συνέδεσε το πέρασμα του από τον Πανσερραικό με μια εξαιρετική περίοδο της ομάδας και έβαλε το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

  Ψέματα

  Ή (ελληνιστί) fake news. Πρόκειται για ένα πλήθος ψευδών ειδήσεων που κυκλοφορούν (ιδίως στο διαδίκτυο) γίνονται ευκόλως πιστευτές και οδηγούν σε έναν τραγέλαφο αντιδράσεων και σχολίων. Για παράδειγμα η είδηση για δήθεν ευχή του οικουμενικού πατριάρχη προς τον τουρκικό στρατό που εισέβαλε στη Συρία και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, μέχρι να ξεκαθαριστεί πως επρόκειτο για άλλου είδους ευχή, που έγινε σε άλλο χρόνο και για άλλο φυσικά γεγονός. Μια παραλλαγή των ψευδών ειδήσεων αποτελεί και η αποσπασματική μεταφορά δηλώσεων και γεγονότων που οδηγεί, επίσης, σε τραγέλαφο αντιδράσεων.

Πώς αντιμετωπίζονται παρόμοια φαινόμενα; Με ψυχραιμία, ψάξιμο και αποφυγή «μολυσμένων» πηγών.   

  Ω, τι ωραία χρονιά το 2019!!

  Επαναλαμβανόμενοι για έκτη χρονιά ελπίζοντας  πάντα.

Λυπάμαι, αλλά δυστυχώς, μόνο ωραία χρονιά δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτή που έφυγε. Όμως αθεράπευτα αισιόδοξοι και επικαλούμενοι τον Ναζίμ Χικμέτ, θα τραγουδήσουμε πως τις καλύτερες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα, με την ελπίδα να τις ζήσουμε το 2020

   ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ.

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε στο τεύχος του meta magazino που κυκλοφορεί 

http://allanea.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top