Σέρρες : Μάχη με το χρόνο και τη γραφειοκρατία για να ανάψει το φουγάρο στην ΕΒΖ

-λήψης-1-2.jpg

Λίγο πριν το τέλος του 2019  ( 50 μέρες μετά από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης αφου τα προσκόμματα ήταν πολλά και χρειάστηκε υπουργική παρέμβαση προκειμένου να <<ξεκολλήσουν >> οι διαδικασίες ). Παραδόθηκαν στη Συνεταιριστική Τράπεζα  και την Royal Sugar τα εργοστάσια της ΕΒΖ σε Πλατύ και Σέρρες.

Πλέον ο χρόνος έχει αρχίσει και μετρά αντίστροφα αφού το χρονικό διάστημα των έξι περίπου μηνών που θα τεθούν σε λειτουργία τα εργοστάσια είναι μικρός . Αφού πρέπει να γίνουν από πολλά εως παρά πολλά σε επίπεδο συντήρησης ,βελτίωσης και εγκατάστασης υποδομών στα εργοστασία και ειδικά των Σερρών  που το πλανο προβλέπει σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ Καραθάναση να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ζάχαρης . Ο χρόνος ( το εργοστάσιο ήταν κλειστό 5 χρόνια ) αλλά και το χεράκι…κάποιων επέδρασε   σε πολλά σημεία του εργοστασίου καταστροφικά.

Εκτός όμως το παραπάνω μαθαίνω οτι κάποιοι  εξακολουθούν να δείχνουν οτι δεν χώνεψαν την παραχώρηση των εργοστασίων . Για αυτό και οι γραφειοκρατικές τρικλοποδιές είναι σε καθημερινή βάση ελπίζοντας οτι η νέα ιδιοκτησία ( για 28 μήνες είναι η παραχώρηση ) .Θα χάσει το στοίχημα της έγκαιρης επαναλειτουργίας των εργοστασίων ( φετινή καλλιεργητική περίοδος ) και ίσως απογοητευθεί και τα βροντήξει ( πράγμα που να ξέρετε είναι και το επιθυμητό για κάποιους  )

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top