Φύλακες Νιγρίτας : Μεγάλη η ανταπόκριση για την αποστολή βιβλίων στο Σ.Δ.Ε

-λήψης-6-2.jpg

Οι εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας έχουν ήδη συγκεντρώσει τα πρώτα τους βιβλία σε ελάχιστο χρόνο, έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυναν στο κοινό να προσφέρει βιβλία όπως και τίτλους του εκδοτικού οίκου, ώστε αυτά να παραδοθούν δωρεάν στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας των καταστημάτων κράτησης Διαβατών και Νιγρίτας Σερρών.

Φοιτητές, ακαδημαϊκοί, προσωπικό του Πανεπιστημίου και αναγνώστες από όλη τη Θεσσαλονίκη παραδίδουν καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι βιβλία στο χώρο του βιβλιοπωλείου των Εκδόσεων, στο ισόγειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Βιβλία παράλληλα, «ταξιδεύουν» και φτάνουν από κάθε γωνιά της χώρας, με φορείς και οργανώσεις από άλλες πόλεις αλλά και μεμονωμένους πολίτες να στέλνουν ταχυδρομικά τα βιβλία τους στις εκδόσεις, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για ένα μεγάλο αριθμό τίτλων, που θα φτάσει στα χέρια όσων παρακολουθούν τα μαθήματα στα σχολεία εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων.

«Πρώτος “σταθμός” είναι το κατάστημα κράτησης στα Διαβατά και στη συνέχεια η Νιγρίτα Σερρών. Κάθε βιβλίο θα αποτελέσει μια ευκαιρία για επιπλέον γνώση, για ταξίδι για το μυαλό και την ψυχή, για εφόδια που θα αξιοποιήσουν οι άνθρωποι αυτοί ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα των σχολείων αυτών. Είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε όλοι μαζί ένα δώρο γνώσης και αγάπης όπως είναι ένα βιβλίο» αναφέρει χαρακτηριστικά η διευθύντρια των εκδόσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ιωάννα Δανδέλια.
«Αν το βιβλίο που θα επιλέξουμε να στείλουμε είναι ένα βιβλίο που αγαπάμε, σημαίνει ότι στέλνουμε σε αυτούς που θα το παραλάβουν το μήνυμα πως τίποτα δεν είναι αδύνατο και αξεπέραστο, πως δεν έχουν χάσει την ευκαιρία τους να επανενταχθούν στην κοινωνία, πως η κοινωνία δεν τους έχει ξεχάσει και πως με τη σειρά μας τους δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Μια ευκαιρία που ξεκινά από τους τοίχους των κελιών και καταλήγει σε έναν απέραντο ελεύθερο και καθαρό ουρανό που σχηματίζουν οι σελίδες ενός βιβλίου. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί. Σε αυτή την προσπάθεια σας προσκαλούμε όλους. Η χριστουγεννιάτική μας κάρτα είχε αυτό ακριβώς το μήνυμα και χαιρόμαστε που το μήνυμα έχει ήδη βρει τους αποδέκτες του» όπως τονίζει η ίδια και συμπληρώνει λέγοντας ότι «οι εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας θέλουν να ευχαριστήσουν τους διευθυντές των σχολείων των φυλακών, Μαίρη Γκρίζου και Τάσο Λάσπα από τα ΣΔΕ Διαβατών και Νιγρίτας Σερρών αντίστοιχα, για τη συνεργασία τους, η οποία επέτρεψε την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας».

Κλείνοντας, η κ. Δανδέλια δήλωσε ότι «μας έχει συγκινήσει η αυξημένη προσέλευση του κοινού και η μεγάλη προσφορά βιβλίων και για αυτό δεν αποκλείεται οι εκδόσεις να παρατείνουν την συγκέντρωσή τους και μετά το τέλος Ιανουαρίου. Επιπλέον, όμως, σκεφτόμαστε να διευρύνουμε και τον αριθμό των αποδεκτών σε περισσότερους από δύο, δηλαδή να συμπεριληφθούν και άλλα σχολεία που λειτουργούν σε καταστήματα κράτησης σε άλλες περιοχές της χώρας, ώστε να αυξηθεί όσο το δυνατό περισσότερο ο αριθμός όσων ωφελούνται από την πρωτοβουλία αυτή». 

https://www.makthes.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top