Ρεσιτάλ υποκρισίας από το ΚΙΝ.ΑΛ που κάνει και μαθήματα διαφάνειας

-1.jpg

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν στο ΚΙΝ.ΑΛ., καθώς εντελώς υποκριτικά παριστάνουν τους τιμητές όλων, ενώ έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για όσα έχει τραβήξει η χώρα τα τελευταία χρόνια. Όπως αναφέρει η «δημοκρατία», συνεχίζοντας σε αυτή τη λογική, το κόμμα της Φώφης Γεννηματά, αναπτύσσοντας τις θέσεις του για το θέμα του εκλογικού νόμου, μεταξύ άλλων, προτείνει «μέτρα διαφάνειας για τη χρηματοδότηση των κομμάτων»!
Ποιος; Το κόμμα που χρωστά σχεδόν 250 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες και που επιχείρησε να αλλάξει ΑΦΜ, προκειμένου να… μηδενιστεί το κοντέρ, εμφανίζεται ως «αθώα περιστερά» και δείχνει μάλιστα τον τρόπο για τη διαφάνεια στον δημόσιο βίο! Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εν λόγω πρόταση, «ο έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων και των εκλογικών δαπανών ασκείται από επιτροπή υπό την προεδρία υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, η οποία συγκροτείται κατά πλειοψηφία από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς. Στην επιτροπή αυτή μετέχει χωρίς δικαίωμα ψήφου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Με αυτόν τον τρόπο παύουν να είναι ελέγχοντες και ελεγχόμενοι οι πολιτικοί».
Επίσης, με περίσσιο θράσος, το ΚΙΝ.ΑΛ. προτείνει την «υποχρεωτική ηλεκτρονική ανάρτηση των οικονομικών των κομμάτων στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ», τον «κόφτη δαπανών σε περίπτωση υπέρβασης του προϋπολογισμού του κόμματος, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της δημιουργίας χρεών» (άκουσον, άκουσον!), καθώς και τη δημοσιοποίηση των ιδιωτικών εισφορών άνω των 200 ευρώ. Το ΚΙΝ.ΑΛ., όπως έχει προαναγγείλει και η ίδια η Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα καταψηφίσει την κυβερνητική πρόταση για το νέο εκλογικό σύστημα. Όπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, «ο νόμος που κατέθεσε η Ν.Δ. στη Βουλή όχι μόνο δεν συνάδει με τη δική μας πολιτική λογική, αλλά, αντίθετα, ουσιαστικά επαναλαμβάνει τον περιβόητο νόμο Παυλόπουλου με το ληστρικό bonus των 50 εδρών. Εφαρμόζει το “άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”».newsbreak

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top