Δήμος Σιντικής : Λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Σιδηροκάστρου Μακαρίου

onomastiria_sidirokastroy-37.jpg

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε την , Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σιδηροκάστρου επί τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Μακαρίου του Αιγυπτίου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγος και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Σεβ. κ. Μακάριος συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγου και Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, τους οποίους πλαισίωσαν πλήθος Κληρικών και Διακόνων.

Τον Θείο λόγο κήρυξε με το χάρισμα που τον διακρίνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή ακουσθείσα Ευαγγελική Περικοπή τονίζοντας ότι κάθε συνάντηση με τον Χριστό είναι μοναδική, αποκαλυπτική και σωτήρια για όλους. Ο Ιησούς Χριστός μας παρέδωσε, είπε, το Μυστήριο των Μυστηρίων την Ευχαριστία, και για να έχει νόημα η Γέννηση, η Θυσία και η Ανάστασή Του μας καλεί πάντοτε να κοινωνήσουμε και να γίνουμε όλοι ένα Σώμα, να ενωθούμε μαζί Του και να γευθούμε την αιώνια ζωή. Η πίστη, η εμπιστοσύνη και η ευγνωμοσύνη είναι αλληλένδετες μεταξύ τους και η ευγνωμοσύνη προς τον Ζωοδότη Κύριο μας εκφράζεται παντού αλλά κυρίως με τη μετοχή μας στη Θ. Ευχαριστία.Ευχήθηκε ολόθερμα στον Ποιμενάρχη της ακριτικής Μητροπόλεως εκ μέρους και των υπολοίπων Αρχιερέων, να έχει υγεία και δύναμη για να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του στην ιστορική Μητρόπολη και να προσφέρει με αυταπάρνηση τον ίδιο του τον εαυτό στην τοπική Εκκλησία, την ενότητα της οποίας εγγυάται ως Επίσκοπος.

Οι ευσεβείς πιστοί της ακριτικής Πόλεως πλήρωσαν τον Μητροπολιτικό Ναό για να μετάσχουν στη Θεία Λειτουργία και να ευχηθούν τα δέοντα στον Επίσκοπο και Ποιμένα τους. Μεταξύ αυτών και οι Βουλευτές του Νομού Σερρών μαζί με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την παραμονή της εορτής στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο αναφερόμενος στον ασκητικό βίο του Αγίου Μακαρίου, Ζιχνών κ. Ιεροθέου, του Θεοφ. Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου και του εορτάζοντος Μητροπολίτη.Αμέσως μετά τη Θ. Λειτουργία ο Σεβ. κ. Μακάριος δέχθηκε τις ευχές όλων των Χριστιανών στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως και ευχαρίστησε όλους, ιδιαιτέρως τους Μαθητές που ήλθαν από τα Σχολεία της πόλης για να του ευχηθούν.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:Πηγή: Romfea.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top