Σέρρες : Σε οριστική αργία ο ¨¨φακελάκης “”

0-ΤΕΙ-κατηγορουμενοι-φακελάκια-001-701x526-1.jpg

Έχουν περάσει 16 μήνες (1/10/2018) από την υπόθεση του Καθηγητή «φακελάκη» (όπως έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο) του πρώην ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών) (το οποίο συγχωνεύτηκε με άλλα ΤΕΙ στο «Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας») που συντάραξε το Πανελλήνιο με τις καταγγελίες φοιτητών ότι ο καθηγητής τους ζητούσε χρήματα για να περάσουν το μάθημά του.

Η υπόθεση είχε παραπεμφθει στη Δικαιοσύνη, με τους τρεις συλληφθέντες (ο καθηγητής και δύο φροντιστές) να βρίσκονται εκτός φυλακής (τελευταίος αποφυλακίστηκε ο καθηγητής «φακελάκης» τον περασμένο Αύγουστο), το ανακριτικό έργο δεν έχει τελειώσει, μια και οι υποθέσεις που εξετάζονται είναι εκατοντάδες, αφού η δράση του καθηγητή φέρεται να εκτεινόταν σε βάθος 20ετίας.

Η ιστορία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία των Σερρών καθώς είχε αποκαλυφθεί πως οι δυο εν λόγω καθηγητές σε συνεργασία με ιδιοκτήτη φροντιστηρίου απαιτούσαν από φοιτητές μεγάλα χρηματικά ποσά (ορισμένες φοιτήτριες κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση) προκειμένου να «περάσουν» το μάθημα τους.

Απο «40 κύματα» το Πειθαρχικό

Εκτός όμως από το ποινικό μέρος της υπόθεσης υπάρχει και το Ακαδημαϊκό, αφού ο τότε Υπουργός Παιδείας κ.Γαβρόγλου είχε θέσει σε προσωρινή αργία τον καθηγητή, ενώ ταυτόχρονα παραπέμφθηκε και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο, αφού πέρασε από «40 κύματα» λόγω και της αλλαγής των ΤΕΙ και της συγχώνευσή τους, τελικά συνήλθε σε σώμα και υπό την Προεδρία Εφέτη Δικαστή εξέτασε την υπόθεση του Καθηγητή «φακελάκη» ως προς το Ακαδημαϊκό του σκέλος.Σύμφωνα με πληροφορίες μας την περασμένη εβδομάδα το Πειθαρχικό έχει καταλήξει ομόφωνα να θέσει τον καθηγητή σε οριστική αργία και απόλυση. Η απόφαση αυτή, αφού καθαρογραφεί και υπογραφεί από τα μέλη του πειθαρχικού, θα κοινοποιηθεί στην Υπουργό Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως η οποία θα εκδώσει τη σχετική απόφαση απόλυσης.

Ο καθηγητής θεωρείται βέβαιο ότι θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα και θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οπότε η απόφαση του Πειθαρχικού, θα ανασταλεί μέχρι το ΣτΕ να αποφανθεί. Μέχρι τότε ο καθηγητής θα συνεχίσει να αμείβεται όπως τώρα με το 50% του μισθού του και να αναμένει την εξέλιξη στο ποινικό μέρος της υπόθεσης.

Αναμένονται τα αποτελέσματα της ΕΔΕ

Εντωμεταξύ η ΕΔΕ (Ενορκη Διοικητική Εξέταση) που είχε διαταχθεί από την Διοίκηση του ιδρύματος (πρώην ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας) δεν έχει μέχρι στιγμής δημοσιοποιήσει, τα όποια ευρήματά της σχετικά με το αν υπάρχουν ευθύνες ή εμπλοκή και άλλων καθηγητών με παρόμοια “συμπεριφορά” με τον υπο απόλυση καθηγητή.

Να τονίσουμε εδώ πως το ίδιο το ίδρυμα (πρωην ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας) δεν έχει εκδόσει ποτέ μια ανακοίνωση (εκτός από τις κατα καιρούς δηλώσεις του Προέδρου) από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο, που να παίρνει θέσει για το περιστατικό και να καταδικάζει αυτού του είδους συμπεριφορές.

https://www.anexartitos.gr/

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top