Σέρρες : Εκδικάζεται η έφεση του σωματείου Κύριλλος και Μεθόδιος

-λήψης-25.jpg

Στις 24 Φεβρουαρίου 2020 δικάζεται από το Εφετείο Θεσσαλονίκης (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας) η έφεση που άσκησαν μέλη του Σωματείου “ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΝΤΟΠΙΩΝ ΣΕΡΡΑΙΩΝ : ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ” κατά της υπ΄ αριθμ. 185/2019 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σερρών , με την οποία διατάχθηκε η κατάργηση ουσιαστικά του ανωτέρω σωματείου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογός Σερρών , όπως πρωτοδίκως , θα παραστεί στο Δικαστήριο και θα υποστηρίξει τις εύλογες , δίκαιες και ιστορικά τεκμηριωμένες θέσεις ότι οι Σέρρες και η περιοχή τους αποτέλεσε επίκεντρο του Ελληνισμού και της Ελληνικής Παιδείας κατά την μακρά οθωμανική δουλεία και ότι οι κάτοικοι της όχι μόνο μιλούσαν την ελληνική γλώσσα αλλά κατά χιλιάδες μαρτύρησαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας , τα δίκαια του Έθνους , την αφοσίωση τους στο Πατριαρχείο και την διατήρηση των παραδόσεών τους .

Επειδή όμως ήδη μας κοινοποιούνται ύποπτες παρεμβάσεις υπέρ του ανωτέρω Σωματείου από “Συλλόγους” που δήθεν υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα .

Καλούμε όλους του φορείς εντός και εκτός του Νομού μας να παρέμβουν προσθέτως μαζί μας υπέρ της αποδοχής της αίτησης – ανακοπής του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών , προκειμένου , όλοι αυτοί που προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε σε ποιο τόπο ζούμε και ποιοι πραγματικά είμαστε , να κατανοήσουν ότι η Ιστορία δεν ξεχνιέται , ότι υπάρχουν ακόμη πατριώτες στον τόπο και ότι θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε κόντρα στις απαιτήσεις των καιρών και τις καλά πληρωμένες και οργανωμένες προσπάθειες για λήθη .

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΙΠΟΓΛΟΥ 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top