Χωρίς αιδώ παραδέχθηκε την αποτυχία των 3 Μνημονίων

961323ab289946bbb0d123bed118c50f.jpg

Xωρίς αιδώ και μετά από 10 χρόνια σκληρής λιτότητας και αναποτελεσματικών μνημονίων  ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουίς ντε Γκίντος μιλώντας σήμερα στην Αθήνα στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΙΟΒΕ, “διαπίστωσε” ότι τα κόκκινα δάνεια είναι το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Δηλαδή 10 ολόκληρα χρόνια τα κλιμάκια των ευρωπαίων και του ΔΝΤ, η περίφημη Τρόικα, πηγαινοέρχονταν και λιαζόντουσαν στα πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας για να έλθουν εν έτει 2020 να μιλήσουν εκ νέου για το βασικό πρόβλημα που δεν φρόντισαν να θεραπεύσουν.

Τα δημοσιονομικά είναι πλέον σε πολύ καλή βάση, το κύριο πρόβλημα τώρα είναι τα κόκκινα δάνεια καθώς είναι η βασική αδυναμία της οικονομίας”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουίς ντε Γκίντος μιλώντας σήμερα στην Αθήνα στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΙΟΒΕ.

Όπως δήλωσε το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ  είναι τα κόκκινα δάνεια τα οποία θα πρέπει να μειωθούν. “Με τέτοια ποσοστά NPLs δεν μπορεί να εκτελείται η βασική λειτουργία των τραπεζών” δήλωσε και πρόσθεσε “γενικότερα στη Ευρώπη έχουμε πρόβλημα κερδοφορίας των τραπεζών αλλά οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι πολύ πιο ασφαλείς σε σχέση με το παρελθόν. Παρόλα αυτά οι θεσμικοί επενδυτές ζητούν αποδόσεις που δεν ταιριάζουν με το προφίλ των ευρωπαϊκών τραπεζών. Σε κάθε περίπτωση προχωρούμε σε διαρθρωτικές παρεμβάσεις για την τόνωση της κερδοφορίας των τραπεζών”.

Κατέστησε σαφές ότι “πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να αποκατασταθεί το πρόβλημα”, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση προβαίνει στα κατάλληλα βήματα. “Είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά πλήρους ανάπτυξης”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ελληνικό λαό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αποτίει φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για όσα πέρασε τα χρόνια της κρίσης, επισημαίνοντας επίσης πως ο ρυθμός ΑΕΠ είναι πολύ πιο ταχύς από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Σε ερώτηση του Γενικού Διευθυντή του ΙΟΒΕ, Νίκου Βέττα, που ήταν και ο συντονιστής της συζήτησης, για τις προοπτικές της οικονομίας τα επόμενα 10-15 χρόνια, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ είπε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση εξομάλυνσης και πως οι Έλληνες έχουν αρχίσει να βλέπουν τη βελτίωση.

https://kourdistoportocali.com

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top