Νέος εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: 21 βουλευτές εναντίον των «53+»

syriza-kentriki-epitropi-1-696x385-1.jpg

Μαίνονται οι εσωκομματικές μάχες στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου του κόμματος τον Μάιο και της επιχειρούμενης διεύρυνσης που θέλει ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυτό φέρνει σε αντιπαράθεση τους λεγόμενους προεδρικούς με τους «53+».

Στην Κουμουνδούρου ξέσπασε νέος εμφύλιος, καθώς 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλαν επιστολή προς τη Γραμματεία Οργανωτικού και τα μέλη του Διευρυμένου Οργανωτικού Γραφείου.

Σε αυτή, ζητούν να τους κοινοποιηθούν όλες οι εκδηλώσεις που έχουν γίνει από τον περασμένο Ιούλιο ως σήμερα, αλλά και όσες έχουν προγραμματιστεί για το μέλλον είτε τοπικές, είτε θεματικές, είτε γενικές συνελεύσεις.

Οι 21 βουλευτές ζητούν αναλυτική καταγραφή των εκδηλώσεων, περιλαμβάνοντας την ημερομηνία, τον τόπο, τον φορέα της διοργάνωσης, το θέμα και τα ονόματα των ομιλητών.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, με ευθύνη του κόμματος, το οργανωτικό του οποίου έχει και τον τελευταίο λόγο, στις συγκεντρώσεις που διεξάγονται σε όλη τη χώρα ανά νομό, αντί να μετέχουν ως ομιλητές ένα στέλεχος προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα από την «Προοδευτική Συμμαχία» καλούνται τις περισσότερες φορές τα ίδια στελέχη, τα οποία, όπως επισημαίνουν προέρχονται από τους «53+».

Η επιστολή έρχεται λίγες ημέρες πριν την Κεντρικής Επιτροπής, που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο.

Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται ότι οι δύο πλευρές θα διασταυρώσουν εκ νέου τα ξίφη τους, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου αναμένεται ότι θα τεθεί εκ νέου το θέμα του εσωκομματικού δημοψηφίσματος για την αλλαγή ονόματος, ζητήματα οργανωτικά του συνεδρίου, αλλά και τα όρια της διεύρυνσηhttps://www.lykavitos.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top