Ατμόσφαιρα δικαστικού θρίλερ για τις διοικήσεις συστημικών τραπεζών

image3-1024x682-1.jpg

Ατμόσφαιρα δικαστικού θρίλερ διέπει ένα “μονόστηλο” του Capital.gr για τις δοικήσεις συστημικών τραπεζών.

Δεν αρκεί η πυρηνική βόμβα των κόκκικων δανείων, όπως όλα δείχνουν υπάρχουν και εκκρεμότητες από το παρελθόν.

Το έγκριτο οικονομικό site Capital.gr αναφέρει χαρακτηριστικά: Προβληματισμός και πολλές συζητήσεις αναπτύσσονται τον τελευταίο μήνα στα Διοικητικά Συμβούλια δύο εκ των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών, με αφορμή το κλείσιμο παλαιών υποθέσεων τραπεζικών στελεχών.

Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, όπως αξιολογείται από τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, με δεδομένο ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά με την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας περί ευθύνης στελεχών.

Σε μια εκ των δύο συστημικών τραπεζών, οι συζητήσεις αυτές εύλογο είναι να παίρνουν σήμερα μεγάλη έκταση, επειδή πέντε από τα 11 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τοποθετήθηκαν τον Ιούλιο του 2019, δηλαδή πολύ πρόσφατα.

Επίσης και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα μέλη, έχουν θητεία μόλις δύο ετών. Συνεπώς, δεν έχουν εκ των προτέρων πλήρη ενημέρωση και γνώση για υποθέσεις στελεχών οι οποίες απασχόλησαν την τράπεζα στο παρελθόν. Ζητούν πολλές διευκρινίσεις και στοιχεία για την ενημέρωση και τη σωστή κρίση τους, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι περισσότερο.

https://kourdistoportocali.com

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top