Δήμος Αμφίπολης : Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Χαγιάτι Λαδιά

-λήψηςρτσθ.jpg

Στις 16 Φεβρουαρίου του 2020, το Λαογραφικό Μουσείο Χαγιάτι Λαδιά στην Πρώτη Σερρών υποδέχτηκε τους φίλους και τα μέλη του για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και τα εγκαίνια της έκθεσης «ύδωρ & άλας», της εικαστικού Έλενας Μπάρμπα.

Την εκδήλωση αγκάλιασε πλήθος κόσμου καθώς και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του τόπου. Παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο δήμαρχος του Δήμου Αμφίπολης Στέργιος Φρασταvλής, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Χαρισιάδης, Ιορδάνης Παπαδόπουλος και Δήμος Βίτσιος,  ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Γάλλος,  ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Πρώτης Νίκος Μπακάλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φιλομούσων Πρώτης Παναγιώτης Δασκαλούδης και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Πρώτης Λουκία Λαδιά.

Η φετινή χρονιά ξεκινάει για το Χαγιάτι Λαδιά, με πολλές σχεδιασμένες πολιτιστικές δράσεις που εφάπτονται την ιστορία και τέμνουν τις τέχνες. Από τις 16/02 έως τις 22/03 τα έργα σύγχρονης τέχνης της συλλογής « ύδωρ & άλας » φιλοξενούνται στο χώρο του μουσείου. Παράλληλα λειτουργούν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα εστιασμένα στην τέχνη, διαμεσολαβημένα ωστόσο από τα αντικείμενα της μόνιμης συλλογής του μουσείου. Το πρώτο με τίτλο «ΘάλαςΣα μύθων» αφορά μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, ενώ το δεύτερο «νερό και αλάτι» απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τέλος στις 27/02/2020 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με θέμα «Ζωή + Αλάτι». Την επιμέλεια της έκθεσης και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων έχουν η Γιώτα Βασιλειάδου και ο Άγγελος Γκοτσίνας.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top