Σέρρες : Ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες

-λήψης-18.jpg

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες στηρίζει την κινητοποίηση των προσφύγων Γιεζίντι του καταυλισμού των Σερρών και τα αιτήματα τους: να σταματήσουν οι εξώσεις από τα κοντέινερ, ελεύθερη μετακίνηση – έγκαιρη έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, δημιουργία εκπαιδευτικού προγράμματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για τους ενήλικες πρόσφυγες και άμεση ενημέρωση από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για το νέο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τους πρόσφυγες.

Καταγγέλλουμε την απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ κατά των προσφύγων-μεταναστών, μια πολιτική που αρνείται να ενημερώσει τους πρόσφυγες για τα δικαιώματα τους και μεθοδεύει τον απόλυτο εξευτελισμό τους. Ταυτόχρονα, ορδές ΜΑΤ έχουν καταφθάσει στα νησιά του Β. Αιγαίου λειτουργώντας ως στρατός κατοχής για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργολάβων, της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. 

  • Άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ και όλων των μεταφερόμενων δυνάμεων καταστολής από Λέσβο και Χίο. Τα νησιά θέλουν γιατρούς και νοσηλευτές, δασκάλους και καθηγητές και όχι ένστολους τραμπούκους.
  • Ούτε κλειστά – ούτε «ανοικτά» στρατόπεδα συγκέντρωσης για πρόσφυγες-μετανάστες, ούτε στα νησιά – ούτε πουθενά.
  • Απεγκλωβισμός των προσφύγων από τα νησιά. Ελεύθερη μετακίνηση τους στην ενδοχώρα και στις χώρες προορισμού τους. 
  • Δικαίωμα στο άσυλο, όχι στον περιορισμό του. Προστασία στους πρόσφυγες. Ιδιαίτερη μέριμνα και επείγουσα προστασία των ασυνόδευτων παιδιών.
  • Αλληλεγγύη και κοινός αγώνας με πρόσφυγες και μετανάστες. Κάτω οι ξενοφοβικές και φασιστικές φωνές .
  • Κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας.
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις και στην παροχή διευκολύνσεων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Κλείσιμο όλων των βάσεων. Ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top