Ξεκίνησε την επίθεση ο Ερντογάν – ”Απόβαση” μεταναστών στη Λήμνο! – Κόβονται ρεπό & άδειες αστυνομικών στον Έβρο

sequence0300_00_49_45still013.jpg

Υβριδικό ”πόλεμο” διεξάγει ο Ερντογάν εδώ και λίγες ώρες. Από την μία έχουμε ”εισβολή” μεταναστών στα βόρεια σύνορα της χώρας και από την άλλη ”απόβαση” στα νησιά μας.
Το όλο κλίμα ”μυρίζει” μπαρούτι, με την Αθήνα να βρίσκεται σε ”κόκκινο” συναγερμό! Αφίξεις προσφύγων και μεταναστών καταγράφονται από το πρωί στη Σκάλα Συκαμνιάς, που βρίσκεται απέναντι από τα τουρκικά παράλια.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το stonisi.gr, λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι έφτασαν στην περιοχή 54 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν.
Εν τω μεταξύ, το πρωί της Παρασκευής άλλοι 15, κυρίως γυναίκες και παιδιά από το Αφγανιστάν έφτασαν στο σημείο με φουσκωτή βάρκα.

Εσπευσμένα στα σύνορα του Έβρου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης έρχεται μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο στον Έβρο, για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τις απειλές της Τουρκίας ότι θα ανοίξει εντελώς τα σύνορα της, “σπρώχνοντας” ουσιαστικά χιλιάδες πρόσφυγες αλλά κυρίως λαθρομετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα μέσω της περιοχής μας. Ήδη ανακλήθηκαν οι άδειες και κόπηκαν τα ρεπό των αστυνομικών στην περιοχή του Έβρου, λόγω της κατάστασης αυξημένης επιφυλακής που υπάρχει εξαιτίας των συγκεκριμένων εξελίξεων.  Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, τόσο οι Συνοριοφύλακες που έχουν ως κύρια αποστολή την αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού όσο και οι υπόλοιποι συνάδερφοι τους, ενημερώθηκαν ότι κόβονται τα προγραμματισμένα τους ρεπό και ανακαλούνται οι άδειες, επειδή στην περιοχή της Αδριαμνούπολης αυτή την στιγμή και ενδεχομένως σε άλλες αργότερα, εμφανίζονται πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα εκατοντάδες πρόσφυγες αλλά κυρίως λαθρομετανάστες που ουδεμία σχέση έχουν με την εμπόλεμη περιοχή της Συρίας, με σκοπό να περάσουν στην χώρα μας.


Έκρυθμη είναι η ατμόσφαιρα στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, μετά τη διακοπή της λειτουργίας του τελωνείου στις Καστανιές Έβρου.Έβρος: Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και χημικά στα σύνορα με την Τουρκία

Ήδη, στη νεκρή ζώνη βρίσκονται εγκλωβισμένα περίπου 400 άτομα. Την ίδια ώρα, η αστυνομία ενισχύει τις δυνάμεις της στο σημείο, όπου καταφθάνουν δυνάμεις των ΜΑΤ. Παράλληλα, έχουν προχωρήσει σε ρίψη χημικών και σε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να αποτρέψουν την είσοδο στο ελληνικό έδαφος από τους μετανάστες.
Μετά την απειλή  Ερντογάν για την πολιτική ανοικτών συνόρων, σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων άρχισε να συγκεντρώνεται στα σύνορα, με σκοπό να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος. Μόλις το τελωνείο έκλεισε, η ελληνική πλευρά προσπάθησε να τους πείσει να επιστρέψουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε η Τουρκία τους δέχθηκε πίσω, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στην ουδέτερη ζώνη. Παράλληλα, πολλοί μετανάστες αποφάσισαν να μείνουν εκεί, ευελπιστώντας ότι θα περάσουν στην Ελλάδα.πενταποσταγμα

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top