Σέρρες : Εκδήλωση του Δημοκρατικού συλλόγου γυναικών

6Υ8Ο9.png

Με κεντρικό θέμα «Λάστιχο ωράριο-Λάστιχο ζωή» βασισμένο στην καμπάνια της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας της οποίας και είναι μέλος, οι γυναίκες του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Σερρών τίμησαν την 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα ης Γυναίκας. ‘Όλες τις προηγούμενες μέρες τα μέλη του Συλλόγου πραγματοποίησαν εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και συναντήθηκαν με νέες γυναίκες από το χώρο του επισιτισμού, των αυτοαπασχολούμενων και των φοιτητριών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Σερρών.  

Η δράση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας κορυφώθηκε με την εκδήλωση του Συλλόγου στην οποία έγινε και ιδιαίτερη αναφορά στο προσφυγικό, αναδεικνύοντας τους πραγματικούς υπαίτιους που κρύβονται πίσω από αυτό το τόσο μεγάλο πρόβλημα για την χώρα μας. Αυτούς που γεννούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ αλλά και την ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων που συμβάλλουν τα μέγιστα στην αύξηση των καραβανιών που φτάνουν στην Ελλάδα. 

Η εκδήλωση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία έθεσε έναν στόχο: 

  • Να φουντώσει η συζήτηση και η συλλογική δράση, η διεκδίκηση μέσα σε χώρους δουλειάς, ώστε να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζόμενων γυναικών στο σωματείο και το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα. 

    Σέρρες 10-3-2020

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top