ΑΣΠΡΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ…

ImageGen.ashx_-10.jpg

Εθνική εορτή . Η πιο μεγάλη, η πιο τρανή μέρα του σύγχρονου ελληνισμού. Στις 25 Μαρτίου ο αόρατος διαιτητής, μάλλον η αόρατη δύναμη που ξεκίνησε με την οργάνωση της Φιλικής Εταιρείας, σφύριξε την έναρξη του αγώνα. Να πάρουν τα όπλα, κυρίως να ανάψουν το μπαρούτι στις λεβέντικες ψυχές και να αρχίσει η παράλογη, η καταδικασμένη Επανάσταση του 1821.

Γιατί, αναρωτιέμαι, να μην ακούγονται ανήμερα της 25ης Μαρτίου τα πολεμικά εμβατήρια. Περίεργο, τουλάχιστον. Ποιος δεν τα θέλει; Ο Τούρκος; Κάποιος Ευρωπαίος. Μήπως κάποιοι Έλληνες.

”Μαύρη ειν’ η νύχτα στα βουνά…” τραγουδούσαν τα ευζωνάκια, εκείνοι οι λεβέντες που όπου πατούσαν έτρεμε η γη, κι αυτό δεν είναι λογοτεχνική υπερβολή και στίχος ποίησης. ”Μαύρη ειν’ η νύχτα στα βουνά…” έβγαινε από τα λαρύγγια τους όταν ορμούσαν εφ’ όπλου λόγχη και η λάμα στο ντουφέκι αποζητούσε… , άσε είμαστε σε καιρούς ειρήνης και δεν ταιριάζει να δείχνουμε πολεμοχαρείς, μανιακοί του αίματος.

Μαύρ’ είν’ η νύκτα στα βουνά,
στους βράχους πέφτει χιόνι.
Μες στ’ άγρια, στα σκοτεινά,
στες τραχιές πέτρες, στα στενά,
ο κλέφτης ξεσπαθώνει.

Είναι το εμβατήριο του ελληνικού στρατού που το έπαιζαν οι μπάντες των ενόπλων δυνάμεων, σε κάθε ευκαιρία. Γιατί έγιναν συστάσεις να μην το ακούν πλέον οι Έλληνες; Ίσως γιατί η επίσημη Ελλάδα θαρρεί πως τα τελευταία χρόνια ΔΕΝ είναι Μαύρ’ είν’ η νύκτα στα βουνά.

http://www.apodytiriakias.gr/

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top