Σέρρες : Μέτρα στήριξης ζητούν οι κτηνοτρόφοι

-λήψης-2-12.jpg

Μέτρα στήριξης ζητούν οι Σερραίοι κτηνοτρόφοι με


επιστολή τους προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Παράλληλα, η επιστολή κοινοποιείται και προς τους 7 Σερραίους δημάρχους α Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

  1. Οικονομική στήριξη των κτηνοτροφών μέσω της διαδικασίας των De minimis,καθώς το μέτρο των 800 ευρώ δεν αφορά και εμάς τους “επιχειρηματίες”.
  2. Άμεση καταβολή της προβλεπόμενης συνδεδεμένης ενίσχυσης όλων των κτηνοτροφών της χωράς , με σκοπό την αγορά ζωοτροφών.
  3. Άμεση απεμπλοκή της ΚΑΡΤΑΣ ΑΓΡΟΤΗ η οποία αιτείται να ενεργοποιηθεί με γνώμονα την ΟΣΔΕ του 2019. Δεν μπορεί αλώστε να γίνει η ΟΣΔΕ του 2020 από τους κτηνοτρόφους χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες των αγοραπωλησιών και των μεταβιβάσεων. Αδύνατη καθιστά επίσης τη διαδικασία αυτή, το γεγονός των “κλειστών πυλών”.
  4. Λόγω του αδιάθετου των προϊόντων τους, οι Έλληνες κτηνοτρόφοι έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να ανταπεξέλθουν τόσο στις υποχρεώσεις τους όσο και στις ανάγκες των ζώων τους! Για τους λογούς αυτούς ζητάμε να ανακληθούν οι κατασχέσεις λογαριασμών για έξι(6) μήνες ,όπως επίσης και να μην καταβληθούν πληρωμές προς το Δημόσιο(ΕΦΚΑ-ΕΦΟΡΙΑ) και Δήμους επίσης εντός του εξάμηνου αυτού.

Κύριε Υπουργέ,

Οι κτηνοτρόφοι της χώρας αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης, γι αυτό και προς το παρόν αρκούνται στην άμεση επίλυση των
συγκεκριμένων, ζωτικής σημασίας, ζητημάτων. Στόχος η διάσωση της
ελληνικής κτηνοτροφίας οποία αναμφίβολα καταρρέει! Κύριε Υπουργέ η κρίση
σας είναι αυτή που θα καθορίσει το αν η ελληνική κτηνοτροφία θα διασωθεί ή
θα καταστραφεί ολοσχερώς!

Η πρόεδρος (αντιπρόεδρος ΠΕΚ)

Ελπίδα Σιδηροπούλου

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top